Torino zove Ljajića!

Torinski Tutosport tvrdi da su prvi čovek Bikova Urbano Kairo i trener Ventura već krenuli u akciju dovođenja ofanzivca Rome.

Fudbal 05.11.2014 | 17:00
Torino zove Ljajića!

Trener Torina Đampjero Ventura stavio je ime Adema Ljajića na listu prioriteta za pojačanje Toroa u januarskom prelaznom roku pošto mu je predsednik i vlasnik Granata Urbano Kairo obećao dvojicu vrhunskih igrača ako prođe u šesnaestinu finala Lige Evrope i u prvenstvu bude u ili blizu zone koja garantuje i sledeće godine izlazak na evropsku scenu.

Ljajić je, kako piše Tutosport, već dugo igrač koji se posebno sviđa Venturi, odnosno da ga italijanski stručnjak vidi kao napadača sa ogromnim potencijalima.

"Za Venturu je Ljajić apsolutni talenat koji može da igra u više uloga u napadačkom redu. Ljajić može da polazi s krilne pozicije, da igra u ulozi drugog špica ili da igra iza leđa centarfora, drugim rečima, može da pruži napadu Torina kvalitet koji torinskom timu nedostaje", piše Tutosport.

Torinski list priznaje da pregovori o eventualnom prelasku Ljajića u redove Toroa nije nimalo jednostavan, naprotiv: "Pregovori će biti vrlo komplikovani. Cena i godišnja plata Ljajića su na ivici postavljenih limita Torina. Takođe, Roma još nema jasnu ideju o budućnosti Ljajića u dresu Đalorosih, a i Ljajić bi, izgleda, preferirao transfer van Italije".

Da bi Roma uopšte sela za pregovaračko sto o prodaji Ljajića neophodno je da druga strana ponudi najmanje deset miliona evra plus još nekoliko miliona evra na ime bonusa koji bi bili razumno dostižni. Drugim rečima, iznos koji je Roma platila za prelazak srpskog reprezentativca iz Fjorentine. Podsetimo, Ljajićeva godišnja plata u Romi je dva miliona evra i njegov ugovor ističe 2018. godine. Takođe, istina je da su Ademove ambicije prilično velike i da bi prelazak u Torino mogao da smatra korakom unazad u njegovoj karijeri kao što je tačno da je tokom prethodnog prelaznog roka odbijao mogućnost prelaska u klubove Bundeslige, a da je bio spreman da uzme u razmatranje eventualnu selidbu u Španiju, tačnije u Atletiko Madrid.

S druge strane, gazda Torina Urbano Kairo prolazi kroz vrlo berićetan period za njegovu poslovnu imperiju, a u kasama kluba je ostala i povećana suma novca od prodaje Ćira Imobilea Borusiji Dortmund i Alesija Čerčija Atletiko Madridu. Kairo ima ambicije, a i platežne potencijale da od Torina napravi snažan klub u Seriji A sa permanentno velikim ambicijama i u evropskim takmičenjima, eventualni transfer Ljajića u Torino bio bio najbolji dokaz te njegove opredeljenosti. Na osnovu tih činjenica i velike zainteresovanosti Venture za Ljajića, u ambijentu Torina se podgreva nada da bi na kraju u januaru moglo da stigne pojačanje iz Rome, barem na pozajmicu sa pravom otkupa.

Osim Ljajića, na Venturinoj listi se nalaze i imena centarfora Milana Đampaola Pacinija, napadača Juventusa i italijanskog reprezentativca Sebastijana Đovinka i igrača Kjeva Alberta Paloskija.

A podsetimo, već dugo se pominje dolazak Vladimira Volkova iz Partizana na zimu za milion evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar