Шкулетић - 13 голова, 18 мечева! Може ли први у ЛЕ?

"Можда", одговара најбољи стрелац Партизана, уверен да се црно-белима на реваншу у Истанбулу неће поновити дебакл из Хумске с обзиром на то да је сада Бешикташ под огромним притиском.

Фудбал 05.11.2014 | 18:45
Шкулетић - 13 голова, 18 мечева! Може ли први у ЛЕ?

Три у квалификацијама за Лигу шампиона, још два по селидби у квалификације за Лигу Европе, сјајних осам у уводних 11 кола Суперлиге… Да ли је коначно дошло време да Петар Шкулетић постигне и првенац у групној фази неког европског такмичења, уједно и првенац Партизана у Групи Ц Лиге Европе?
"Можда је стварно дошло време", кратко одговара најбољи стрелац црно-белих у овој сезони пред одказак на реванш са Бешикташом у Истанбул.

На 18 такмичарских утакмица, како сам каже, "изузетно задовољавајућ" учинак од 13 голова. Али Против Тотенхема, Астераса и Бешикташа црно-бели се голгетерски нису прославили. Па ни Шкулетић. Само још очајни Слован, Хелсинки, те ипак много бољи Дњепар и Сент Етјен у колони за број постигнутих голова имају нулу.
"Дуго нисмо дали гол у овом такмичењу и сви смо у Партизану свесни тога, али не бисмо ни путовали у Истанбул да не верујемо да можемо да постигнемо бар један и будемо колико толико равноправан ривал", као из топа ће Шкулетић на новинарско питање о проблемима српског представника са реализацијом.

Ипак после оних 0:4 у Хумској чак се и најватреније присталице Паритизана не надају превише пред одлазак у Истанбул на реванш са заиста моћним Бешикташем.
"Нема спора да су боља екипа. Међутим, у Београду им је све полазило за ногом и сваку су шансу искористили. Али немогуће је да у Истанбулу ми одиграмо као у Београду. Бешикташ је под морањем, велики је то клуб као и ми и могу мислити какав им је притисак пред сусрет са нама због чега верујем да можемо да одиграмо много боље", оптимиста је 24-годишњи Никшићанин, без сваке сумње ударна игла црно-белих.

У тандему са Данком Лазовићем Шкулетић изгледа претеће.
"Ово ми је најбоља сезона у каријери. Сезона моје потпуне афирмације. Кад сам долазио у Партизан рекао сам да ћу дати 10 голова у пролећној сезони. Нисам то урадио. А сад кад ништа нисам обећавао дао сам 13 и то је сасвим добар учинак. Нисам зацртао колико би још требало да их буде до краја јесени, али трудићемо се да у преосталих осам или девет утакмица побољшамо и индивудални и тимски учинак".

Кад смо већ поменули "сезону пуне афирмације"… У Србији после тога некако по правилу долазе и прве сезоне у иностранству. Финансијска ситуација клубовима не дозвољава да превише размишљају, па играчи пречесто одлазе и без плана. После оваквог гол биланса током јесени не би било посебно изненађење ни да Шкулетић већ на зиму спакује кофере?
"Могућност увек постоји. А стварно, ваљда ће нешто и да постоји. Било би можда и логично после оваквог учинка. Али... Имам чврст уговор са Партизаном и видим себе у Хумској на дужи период. Сад, ако се интересовање неког иностраног клуба преточи у неку конкретну понуду и ако клуб одлучи да треба да идем онда ћемо да гледамо да сви буду задовољни. Углавном не журим, имам 24 година, на лето ћу имати 25 година, а некада се одлазило из земље и са 28 тако да још има времена за мене", смирено ће Шкулетић.

Коментари / 0

Оставите коментар