Škuletić - 13 golova, 18 mečeva! Može li prvi u LE?

"Možda", odgovara najbolji strelac Partizana, uveren da se crno-belima na revanšu u Istanbulu neće ponoviti debakl iz Humske s obzirom na to da je sada Bešiktaš pod ogromnim pritiskom.

Fudbal 05.11.2014 | 18:45
Škuletić - 13 golova, 18 mečeva! Može li prvi u LE?

Tri u kvalifikacijama za Ligu šampiona, još dva po selidbi u kvalifikacije za Ligu Evrope, sjajnih osam u uvodnih 11 kola Superlige… Da li je konačno došlo vreme da Petar Škuletić postigne i prvenac u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ujedno i prvenac Partizana u Grupi C Lige Evrope?
"Možda je stvarno došlo vreme", kratko odgovara najbolji strelac crno-belih u ovoj sezoni pred odkazak na revanš sa Bešiktašom u Istanbul.

Na 18 takmičarskih utakmica, kako sam kaže, "izuzetno zadovoljavajuć" učinak od 13 golova. Ali Protiv Totenhema, Asterasa i Bešiktaša crno-beli se golgeterski nisu proslavili. Pa ni Škuletić. Samo još očajni Slovan, Helsinki, te ipak mnogo bolji Dnjepar i Sent Etjen u koloni za broj postignutih golova imaju nulu.
"Dugo nismo dali gol u ovom takmičenju i svi smo u Partizanu svesni toga, ali ne bismo ni putovali u Istanbul da ne verujemo da možemo da postignemo bar jedan i budemo koliko toliko ravnopravan rival", kao iz topa će Škuletić na novinarsko pitanje o problemima srpskog predstavnika sa realizacijom.

Ipak posle onih 0:4 u Humskoj čak se i najvatrenije pristalice Paritizana ne nadaju previše pred odlazak u Istanbul na revanš sa zaista moćnim Bešiktašem.
"Nema spora da su bolja ekipa. Međutim, u Beogradu im je sve polazilo za nogom i svaku su šansu iskoristili. Ali nemoguće je da u Istanbulu mi odigramo kao u Beogradu. Bešiktaš je pod moranjem, veliki je to klub kao i mi i mogu misliti kakav im je pritisak pred susret sa nama zbog čega verujem da možemo da odigramo mnogo bolje", optimista je 24-godišnji Nikšićanin, bez svake sumnje udarna igla crno-belih.

U tandemu sa Dankom Lazovićem Škuletić izgleda preteće.
"Ovo mi je najbolja sezona u karijeri. Sezona moje potpune afirmacije. Kad sam dolazio u Partizan rekao sam da ću dati 10 golova u prolećnoj sezoni. Nisam to uradio. A sad kad ništa nisam obećavao dao sam 13 i to je sasvim dobar učinak. Nisam zacrtao koliko bi još trebalo da ih bude do kraja jeseni, ali trudićemo se da u preostalih osam ili devet utakmica poboljšamo i indivudalni i timski učinak".

Kad smo već pomenuli "sezonu pune afirmacije"… U Srbiji posle toga nekako po pravilu dolaze i prve sezone u inostranstvu. Finansijska situacija klubovima ne dozvoljava da previše razmišljaju, pa igrači prečesto odlaze i bez plana. Posle ovakvog gol bilansa tokom jeseni ne bi bilo posebno iznenađenje ni da Škuletić već na zimu spakuje kofere?
"Mogućnost uvek postoji. A stvarno, valjda će nešto i da postoji. Bilo bi možda i logično posle ovakvog učinka. Ali... Imam čvrst ugovor sa Partizanom i vidim sebe u Humskoj na duži period. Sad, ako se interesovanje nekog inostranog kluba pretoči u neku konkretnu ponudu i ako klub odluči da treba da idem onda ćemo da gledamo da svi budu zadovoljni. Uglavnom ne žurim, imam 24 godina, na leto ću imati 25 godina, a nekada se odlazilo iz zemlje i sa 28 tako da još ima vremena za mene", smireno će Škuletić.

Komentari / 0

Ostavite komentar