И Златан помаже Обреновцу!

Прочитајте ко се све одазвао акцији Дејана Станковића и дао новац за изградњу зграде у Обреновцу.

Фудбал 05.11.2014 | 19:45
И Златан помаже Обреновцу!

Мисија Дејана Станковића, којом је сакупљао помоћ најугроженијима од мајских поплава, дуго је била спровођена тихо и далеко од медија.

Потом је, крајем октобра, градоначелник Београда Синиша Мали потврдио да је велики фудбалер великог срца прикупио чак пола милиона долара за изградњу 28 станова у Обреновцу!

Јавност је сазнала за велики гест, па се огласио и Станковић.

"Најбитније је да смо видели да Србија има пријатеље широм света, али ништа мање није битно ни то да никако не би требало да станемо са сакупљањем помоћи тим људима, који су све изгубили у поплавама", рекао је за дневни лист "Ало" Дејан Станковић.

"Ова зграда ће донекле решити проблем тих 28 породица. Стотинак људи ће бити збринуто, али то је само мали део", додао је.

"Декијева зграда" биће изграђена у насељу Четврта улица, у којем је некада било 28 барака и где сада нема услова за живот. Зграда ће бити на броју пет, а остале ће бити порушене. Радове ће изводити Станковићеве грађевинске фирме "Стефиал", "Нинар" и "РОД инвестмент".

Деки се нада да се прикупљање новчане помоћи неће завршити на пола милиона евра.

"У договору са градоначелником Синишом Малим, председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем и осталим челницима града, одлучено је којих 28 породица ће бити усељено у ову зграду. Искрено се надам да је ово само почетак велике, лепе приче и да ће на крају сви који су остали без домова имати кров над главом", подвукао је освајач Лиге шампиона и рекордер српске репрезентације у броју наступа.

Ко је све учествовао у његовој акцији? Није хтео да каже, али су листу Обреновчани открили која имена ће бити исклесана на згради:

Александар Коларов, Немања Видић, Никола Пековић, Милош Теодосић, Бранислав Ивановић, Јан Весели, Милан Јовановић, Стеван Јоветић, Златан Ибрахимовић, Душан Баста, Миодраг Ражнатовић, Матео Ковачић, Данко Лазовић, Павле Нинков...

Свака част свакоме понаособ!

Коментари / 0

Оставите коментар