I Zlatan pomaže Obrenovcu!

Pročitajte ko se sve odazvao akciji Dejana Stankovića i dao novac za izgradnju zgrade u Obrenovcu.

Fudbal 05.11.2014 | 19:45
I Zlatan pomaže Obrenovcu!

Misija Dejana Stankovića, kojom je sakupljao pomoć najugroženijima od majskih poplava, dugo je bila sprovođena tiho i daleko od medija.

Potom je, krajem oktobra, gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio da je veliki fudbaler velikog srca prikupio čak pola miliona dolara za izgradnju 28 stanova u Obrenovcu!

Javnost je saznala za veliki gest, pa se oglasio i Stanković.

"Najbitnije je da smo videli da Srbija ima prijatelje širom sveta, ali ništa manje nije bitno ni to da nikako ne bi trebalo da stanemo sa sakupljanjem pomoći tim ljudima, koji su sve izgubili u poplavama", rekao je za dnevni list "Alo" Dejan Stanković.

"Ova zgrada će donekle rešiti problem tih 28 porodica. Stotinak ljudi će biti zbrinuto, ali to je samo mali deo", dodao je.

"Dekijeva zgrada" biće izgrađena u naselju Četvrta ulica, u kojem je nekada bilo 28 baraka i gde sada nema uslova za život. Zgrada će biti na broju pet, a ostale će biti porušene. Radove će izvoditi Stankovićeve građevinske firme "Stefial", "Ninar" i "ROD investment".

Deki se nada da se prikupljanje novčane pomoći neće završiti na pola miliona evra.

"U dogovoru sa gradonačelnikom Sinišom Malim, predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i ostalim čelnicima grada, odlučeno je kojih 28 porodica će biti useljeno u ovu zgradu. Iskreno se nadam da je ovo samo početak velike, lepe priče i da će na kraju svi koji su ostali bez domova imati krov nad glavom", podvukao je osvajač Lige šampiona i rekorder srpske reprezentacije u broju nastupa.

Ko je sve učestvovao u njegovoj akciji? Nije hteo da kaže, ali su listu Obrenovčani otkrili koja imena će biti isklesana na zgradi:

Aleksandar Kolarov, Nemanja Vidić, Nikola Peković, Miloš Teodosić, Branislav Ivanović, Jan Veseli, Milan Jovanović, Stevan Jovetić, Zlatan Ibrahimović, Dušan Basta, Miodrag Ražnatović, Mateo Kovačić, Danko Lazović, Pavle Ninkov...

Svaka čast svakome ponaosob!

Komentari / 0

Ostavite komentar