Шта ће Партизан против Бешикташа?

Партизан у четвртак гост Бешикташа у Лиги Европе. Црно-бели верују да ће извући бољи резултат него што је био у Београду (0:4). Прочитајте и ко је све у авиону за Истанбул.

Фудбал 05.11.2014 | 16:00
Шта ће Партизан против Бешикташа?

Редитељи Драган Бјелогрлић и Срђан Драгојевић, осведочени партизановци, кренули су на пут за Истанбул заједно са фудбалерима, члановима стручног штаба и управом Партизана, у нади да ће у четвртак у 4. колу Лиге Европе црно-бели осветлати образ и себи и српском фудбалу.

Да ли ће бити: "Цариград, Бог те видео" или "Цариградске РАНЕ"?

Пре две недеље у Београду било је убедљивих 4:0 за Бешикташ, који је демонстрирао силу. Али, Партизан је у првих 45 минута добро одолевао квалитетнијем и богатијем ривалу. Био је то најтежи пораз Партизана у Европи на стадиону на Топчидерском брду, али је и поред тога тренер Бешикташа, Хрват Славен Билић рекао да Партизан има квалитетне играче, а млађима у црно-белом тиму је очински пришао и саветовао их да подигну главу, извуку поуке...

Билић је после утакмице у Београду добио аплауз са трибина стадиона Партизана. Не само због тог геста, већ и зато што је после меча остао минут, два и гледао у правцу навијача Партизана и Гробара како заједно певају после убедљивог пораза.

"Ово сам видео још само у Сплиту!", рекао је Билић после утакмице.

Да ли ће и навијачи Бешикташа, односно публика у Истанбулу аплаудирати играчима Партизана у четвртак увече?

Утакмица у Истанбулу последња је прилика за Партизан да задржи шансе да пролеће дочека у Лиги Европе. Црно-бели, међутим, не иду на дуел Бешикташу се тим размишљањем, већ растерећени и без притиска, са жељом да достојно репрезентују српски фудбал и изборе добар резултат.

Сви до једног надају се да се онакав пораз против истог ривала не може поновити.

"Све док је 0:0 Партизан има добар резултат. Ми се не предајемо, а шта ће бити на крају видећемо", рекао је новинарима леви бек Партизана Владимир Волков непосредно пред укрцавање у авион за Истанбул.

"Мислим да неће бити као у првој утакмици и да ће Бешикташу бити много теже да стигне до победе. Ми смо своје амбиције остварили и велики је успех за Партизан што је једини представник српског фудбала у Европи", додао је Волков.

Слично размишља и први стрелац Партизана Петар Шкулетић:

"Сагласан сам да је ово последња прилика да нешто више учинимо у Европи. У Истанбул путујемо са доста самопоуздања после победе у дербију против Војводине. Са друге стране турски тим је у кризи резултата и има императив и то може да буде наша шанса".

На питање да ли је реално очекивати добар резултат по Партизан, Шкулетић је одговорио: "Није реално да им ми претимо. Бешикташ је, без дилеме, боља екипа. Међутим, сигуран сам да неће бити као у Београду. Мислим да можемо и тако морамо да размишљамо".

Коментари / 0

Оставите коментар