Šta će Partizan protiv Bešiktaša?

Partizan u četvrtak gost Bešiktaša u Ligi Evrope. Crno-beli veruju da će izvući bolji rezultat nego što je bio u Beogradu (0:4). Pročitajte i ko je sve u avionu za Istanbul.

Fudbal 05.11.2014 | 16:00
Šta će Partizan protiv Bešiktaša?

Reditelji Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević, osvedočeni partizanovci, krenuli su na put za Istanbul zajedno sa fudbalerima, članovima stručnog štaba i upravom Partizana, u nadi da će u četvrtak u 4. kolu Lige Evrope crno-beli osvetlati obraz i sebi i srpskom fudbalu.

Da li će biti: "Carigrad, Bog te video" ili "Carigradske RANE"?

Pre dve nedelje u Beogradu bilo je ubedljivih 4:0 za Bešiktaš, koji je demonstrirao silu. Ali, Partizan je u prvih 45 minuta dobro odolevao kvalitetnijem i bogatijem rivalu. Bio je to najteži poraz Partizana u Evropi na stadionu na Topčiderskom brdu, ali je i pored toga trener Bešiktaša, Hrvat Slaven Bilić rekao da Partizan ima kvalitetne igrače, a mlađima u crno-belom timu je očinski prišao i savetovao ih da podignu glavu, izvuku pouke...

Bilić je posle utakmice u Beogradu dobio aplauz sa tribina stadiona Partizana. Ne samo zbog tog gesta, već i zato što je posle meča ostao minut, dva i gledao u pravcu navijača Partizana i Grobara kako zajedno pevaju posle ubedljivog poraza.

"Ovo sam video još samo u Splitu!", rekao je Bilić posle utakmice.

Da li će i navijači Bešiktaša, odnosno publika u Istanbulu aplaudirati igračima Partizana u četvrtak uveče?

Utakmica u Istanbulu poslednja je prilika za Partizan da zadrži šanse da proleće dočeka u Ligi Evrope. Crno-beli, međutim, ne idu na duel Bešiktašu se tim razmišljanjem, već rasterećeni i bez pritiska, sa željom da dostojno reprezentuju srpski fudbal i izbore dobar rezultat.

Svi do jednog nadaju se da se onakav poraz protiv istog rivala ne može ponoviti.

"Sve dok je 0:0 Partizan ima dobar rezultat. Mi se ne predajemo, a šta će biti na kraju videćemo", rekao je novinarima levi bek Partizana Vladimir Volkov neposredno pred ukrcavanje u avion za Istanbul.

"Mislim da neće biti kao u prvoj utakmici i da će Bešiktašu biti mnogo teže da stigne do pobede. Mi smo svoje ambicije ostvarili i veliki je uspeh za Partizan što je jedini predstavnik srpskog fudbala u Evropi", dodao je Volkov.

Slično razmišlja i prvi strelac Partizana Petar Škuletić:

"Saglasan sam da je ovo poslednja prilika da nešto više učinimo u Evropi. U Istanbul putujemo sa dosta samopouzdanja posle pobede u derbiju protiv Vojvodine. Sa druge strane turski tim je u krizi rezultata i ima imperativ i to može da bude naša šansa".

Na pitanje da li je realno očekivati dobar rezultat po Partizan, Škuletić je odgovorio: "Nije realno da im mi pretimo. Bešiktaš je, bez dileme, bolja ekipa. Međutim, siguran sam da neće biti kao u Beogradu. Mislim da možemo i tako moramo da razmišljamo".

Komentari / 0

Ostavite komentar