Ево зашто је Интер немоћан ове сезоне...

Неразури играју очајно, голове постижу из пенала или прекида, а Валтеру Мацарију се дрма клупа јаче него икада.

Фудбал 05.11.2014 | 12:45
Ево зашто је Интер немоћан ове сезоне...

Како ствари стоје, биће ово још једна сезона у Интеру коју су „појели скакавци“. Неразури играју све лошије и губе корак за водећим тимовима Серије А, а трофеји ће по свој прилици и ове године заобићи Интер.

Од почетка сезоне Интер је играо по систему топло-хладно, али је у последњих неколико утакмица форма екипе потпуно пала и резултати то показују. Интер је у суботу поражен од слабашне Парме која је била у серији од шест пораза. Поражен је поприлично лако... И зато је игра миланског тима оно што више брине навијаче овог клуба од резултата.

Мацари је на рубу отказа, али он тврди да нема проблема у игри и да је задовољан игром у дефанзиви. Међутим, офанзива је највећа мука троструког првака Европе. Интер није дао гол из игре у последња три првенствена меча. Против Чезене и Сампдорије су победили головима Икардија са беле тачке. Против Парме није било пенала и није било ни голова.

А мало ко је могао то да наслути пре месец дана када је Интер демолирао Сасуоло са 7:0 и када су голови прштали са свих страна. Од тада је Интер одиграо седам утакмица у Серији А, постигао осам голова, али само два поготка су пала и акција. Преосталих шест је дошло из прекида или пенала.

Како је Интер постизао голове на претходних седам мечева

Палермо - Интер 1:1 (Ковачић из акције)
Интер - Аталнта 2:0 (Паласио после прекид Гуарина, Ернанес из слободног ударца)
Интер - Каљари 1:4 (Освалдо после прекида Паласија)
Фјорентина - Интер 3:0
Интер - Наполи 2:2 (Гуарин после корнера Додоа, Ернанес после акције и центаршута Додоа)
Чезена - Интер 0:1 (Икарди из пенала)
Интер - Самдорија 1:0 (Икарди из пенала)
Парма - Интер 2:0

Критике на рачун Интеровог руководства да клуб није довео неопходна појачања у нападачком делу екипе сада добијају на тежини. Интер је у сезону на три фронта ушао са само два класична нападача: Икардијем и Освалдом. Ту је и Паласио, али њему најбоље лежи улога полушпица. Икарди и Освалдо тешко улазе у шансе, а везни ред са Меделом, Ернанесом и Ковачићем не делује као да може да донесе неопходне голове из другог плана. Мацари не одустаје од своје тактике са три штопера и два офанзивна бочна играча, али та тврдоглавост би могла скупо да га кошта. Јер очиглено је да је Неразурима под хитно потребна реорганизација у везном реду када већ немају Тевеза или Игуаина у шпицу.

Коментари / 0

Оставите коментар