Evo zašto je Inter nemoćan ove sezone...

Nerazuri igraju očajno, golove postižu iz penala ili prekida, a Valteru Macariju se drma klupa jače nego ikada.

Fudbal 05.11.2014 | 12:45
Evo zašto je Inter nemoćan ove sezone...

Kako stvari stoje, biće ovo još jedna sezona u Interu koju su „pojeli skakavci“. Nerazuri igraju sve lošije i gube korak za vodećim timovima Serije A, a trofeji će po svoj prilici i ove godine zaobići Inter.

Od početka sezone Inter je igrao po sistemu toplo-hladno, ali je u poslednjih nekoliko utakmica forma ekipe potpuno pala i rezultati to pokazuju. Inter je u subotu poražen od slabašne Parme koja je bila u seriji od šest poraza. Poražen je poprilično lako... I zato je igra milanskog tima ono što više brine navijače ovog kluba od rezultata.

Macari je na rubu otkaza, ali on tvrdi da nema problema u igri i da je zadovoljan igrom u defanzivi. Međutim, ofanziva je najveća muka trostrukog prvaka Evrope. Inter nije dao gol iz igre u poslednja tri prvenstvena meča. Protiv Čezene i Sampdorije su pobedili golovima Ikardija sa bele tačke. Protiv Parme nije bilo penala i nije bilo ni golova.

A malo ko je mogao to da nasluti pre mesec dana kada je Inter demolirao Sasuolo sa 7:0 i kada su golovi prštali sa svih strana. Od tada je Inter odigrao sedam utakmica u Seriji A, postigao osam golova, ali samo dva pogotka su pala i akcija. Preostalih šest je došlo iz prekida ili penala.

Kako je Inter postizao golove na prethodnih sedam mečeva

Palermo - Inter 1:1 (Kovačić iz akcije)
Inter - Atalnta 2:0 (Palasio posle prekid Guarina, Ernanes iz slobodnog udarca)
Inter - Kaljari 1:4 (Osvaldo posle prekida Palasija)
Fjorentina - Inter 3:0
Inter - Napoli 2:2 (Guarin posle kornera Dodoa, Ernanes posle akcije i centaršuta Dodoa)
Čezena - Inter 0:1 (Ikardi iz penala)
Inter - Samdorija 1:0 (Ikardi iz penala)
Parma - Inter 2:0

Kritike na račun Interovog rukovodstva da klub nije doveo neophodna pojačanja u napadačkom delu ekipe sada dobijaju na težini. Inter je u sezonu na tri fronta ušao sa samo dva klasična napadača: Ikardijem i Osvaldom. Tu je i Palasio, ali njemu najbolje leži uloga polušpica. Ikardi i Osvaldo teško ulaze u šanse, a vezni red sa Medelom, Ernanesom i Kovačićem ne deluje kao da može da donese neophodne golove iz drugog plana. Macari ne odustaje od svoje taktike sa tri štopera i dva ofanzivna bočna igrača, ali ta tvrdoglavost bi mogla skupo da ga košta. Jer očigleno je da je Nerazurima pod hitno potrebna reorganizacija u veznom redu kada već nemaju Teveza ili Iguaina u špicu.

Komentari / 0

Ostavite komentar