Суровост Челсија - губили само 37 минута ове сезоне!

Невероватан учинак чете Жозеа Муриња на 15 одиграних утакмица.

Фудбал 05.11.2014 | 12:30
Суровост Челсија - губили само 37 минута ове сезоне!

Свима је добро познато да је Челси постао страх и трепет Премијер лиге, све храбрије навијачи на Стамфорд Бриџу причају о поновљању Арсеналовог успеха из сезоне 2003/2004 када су комшије успеле да остану непоражене целе сезоне у лиги.

Плавци после десет кола не знају за пораз у првенству, а ни на свих 15 такмичарских утакмица ове сезоне, имају одличну гол-разлику, али оно што је најимпресивније од свега је време које су играчи у плавом провели јурећи вођство противника– само 37 минута. А одиграли су 1.350 минута!

Челси је ове сезоне само два пута губио, и то не дуго – у првом мечу сезоне Барнли је имао предност три минута, а Свонси је већи део првог полувремена имао предност у Лондону. И то је то!

Нико други није успео да натера навијаче лондонског тима да седе на ивици седишта – ни актуелни шампион Манчестер Сити, ни Арсенал, ни Манчестер Јунајтед, ни Шалке у Лиги шампиона!

Ова информација можда буде још импресивнија када се време претвори у проценте – само 3% времена проведеног на терену је Челси јурио предност ривала, а током чак 60% времена су играчи тима из престонице Енглеске водили у својим мечевима – 37% је отишло на нерешен резултат.

То показује колико су Еден Азар и другови били гладни свих 1.350 минута и да Жозе Мурињо није тактизирао и форсирао опрезну игру.

Како би се ствари ставиле у перспективу ваља се упоредити са учинком другог чуда Премијер лиге Саутемптона који је на својим утакмицама 10% времена губио, а шампион Манчестер Сити 19%, док су сви остали тимови више од 20% времена провели гледајући ривалима у леђа.

Понављање успеха Арсеналових Непобедивих делује све реалније.

Коментари / 0

Оставите коментар