Surovost Čelsija - gubili samo 37 minuta ove sezone!

Neverovatan učinak čete Žozea Murinja na 15 odigranih utakmica.

Fudbal 05.11.2014 | 12:30
Surovost Čelsija - gubili samo 37 minuta ove sezone!

Svima je dobro poznato da je Čelsi postao strah i trepet Premijer lige, sve hrabrije navijači na Stamford Bridžu pričaju o ponovljanju Arsenalovog uspeha iz sezone 2003/2004 kada su komšije uspele da ostanu neporažene cele sezone u ligi.

Plavci posle deset kola ne znaju za poraz u prvenstvu, a ni na svih 15 takmičarskih utakmica ove sezone, imaju odličnu gol-razliku, ali ono što je najimpresivnije od svega je vreme koje su igrači u plavom proveli jureći vođstvo protivnika– samo 37 minuta. A odigrali su 1.350 minuta!

Čelsi je ove sezone samo dva puta gubio, i to ne dugo – u prvom meču sezone Barnli je imao prednost tri minuta, a Svonsi je veći deo prvog poluvremena imao prednost u Londonu. I to je to!

Niko drugi nije uspeo da natera navijače londonskog tima da sede na ivici sedišta – ni aktuelni šampion Mančester Siti, ni Arsenal, ni Mančester Junajted, ni Šalke u Ligi šampiona!

Ova informacija možda bude još impresivnija kada se vreme pretvori u procente – samo 3% vremena provedenog na terenu je Čelsi jurio prednost rivala, a tokom čak 60% vremena su igrači tima iz prestonice Engleske vodili u svojim mečevima – 37% je otišlo na nerešen rezultat.

To pokazuje koliko su Eden Azar i drugovi bili gladni svih 1.350 minuta i da Žoze Murinjo nije taktizirao i forsirao opreznu igru.

Kako bi se stvari stavile u perspektivu valja se uporediti sa učinkom drugog čuda Premijer lige Sautemptona koji je na svojim utakmicama 10% vremena gubio, a šampion Mančester Siti 19%, dok su svi ostali timovi više od 20% vremena proveli gledajući rivalima u leđa.

Ponavljanje uspeha Arsenalovih Nepobedivih deluje sve realnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar