Борна Ћорић: Највише личим на Нолета!

Хрватски тинејџер који је недавно испрашио Рафаела Надала и практично га отерао на одмор, свесно се креће стазом коју је утабао наш шампион. Да ли је „бивша Југа“ добила новог великог тениског аса?

Тенис 05.11.2014 | 12:00
Борна Ћорић: Највише личим на Нолета!

Истински познаваоци тениса чули су за име Борне Ћорића још прошле године када је освојио јуниорски УС Опен. Да ли је „бивша Југа“ добила новог великог тениског шампиона, момка способног за озбиљна достигнућа, наследника Иванишевића, Ђоковића и Чилића, остаје да се види.

Али, када неко ко има тек 17 година веже на једном турниру победе над етаблираним професионалцима – Гуилбисом (13. на АТП листи), Голубјевим (66) и на крају Надалом (3) – јасно је да момак има „бомбе“ у рукама. Поред ове тројице, млади Загрепчанин је током сезоне „оверио“ и Јиржија Јановица (21), наше Илију Бозољца (172) и Душана Лајовића (71), Орасија Себаљоса (117), Едуарда Рожера Везелина (46) и Лукаша Росола (27). Дакле, нимало наивне противнике. Све то га је попело до 93. позиције на АТП лествици, а последњи 17-годишњаци који су ушли у ТОП 100 су били Надал и Ришар Гаске, сада већ давне 2003.

Ћорић, који 14. новембра улази у пунолетство тврди да му је тениски идол, уз Горана Иванишевића управо Матадор са Мајорке, али чини се да је то чисто за унутрашње, хрватске потребе, пошто је јасно да у игри копира нашег шампиона. А и он сам то више не крије:
- По стилу игре највише подсећам на Новака Ђоковића. Добро се крећем, ретко промашујем лоптице, велики сам борац и бекхенд ми је бољи од форхенда. Такође, као и Новаку омиљена ми је тврда подлога, док се на трави не сналазим најбоље. Морам још доста да порадим на волејима и сервисима, а циљ ми је да дођем до „броја 1“ – каже 185 цм високи Ћорић који тврди да би био боксер да није тенисер - Обожавам „племениту вештину“, то је диван спорт, а омиљена спортска личност ми је Мајк Тајсон, велики шампион!

Коментари / 0

Оставите коментар