Borna Ćorić: Najviše ličim na Noleta!

Hrvatski tinejdžer koji je nedavno isprašio Rafaela Nadala i praktično ga oterao na odmor, svesno se kreće stazom koju je utabao naš šampion. Da li je „bivša Juga“ dobila novog velikog teniskog asa?

Tenis 05.11.2014 | 12:00
Borna Ćorić: Najviše ličim na Noleta!

Istinski poznavaoci tenisa čuli su za ime Borne Ćorića još prošle godine kada je osvojio juniorski US Open. Da li je „bivša Juga“ dobila novog velikog teniskog šampiona, momka sposobnog za ozbiljna dostignuća, naslednika Ivaniševića, Đokovića i Čilića, ostaje da se vidi.

Ali, kada neko ko ima tek 17 godina veže na jednom turniru pobede nad etabliranim profesionalcima – Guilbisom (13. na ATP listi), Golubjevim (66) i na kraju Nadalom (3) – jasno je da momak ima „bombe“ u rukama. Pored ove trojice, mladi Zagrepčanin je tokom sezone „overio“ i Jiržija Janovica (21), naše Iliju Bozoljca (172) i Dušana Lajovića (71), Orasija Sebaljosa (117), Eduarda Rožera Vezelina (46) i Lukaša Rosola (27). Dakle, nimalo naivne protivnike. Sve to ga je popelo do 93. pozicije na ATP lestvici, a poslednji 17-godišnjaci koji su ušli u TOP 100 su bili Nadal i Rišar Gaske, sada već davne 2003.

Ćorić, koji 14. novembra ulazi u punoletstvo tvrdi da mu je teniski idol, uz Gorana Ivaniševića upravo Matador sa Majorke, ali čini se da je to čisto za unutrašnje, hrvatske potrebe, pošto je jasno da u igri kopira našeg šampiona. A i on sam to više ne krije:
- Po stilu igre najviše podsećam na Novaka Đokovića. Dobro se krećem, retko promašujem loptice, veliki sam borac i bekhend mi je bolji od forhenda. Takođe, kao i Novaku omiljena mi je tvrda podloga, dok se na travi ne snalazim najbolje. Moram još dosta da poradim na volejima i servisima, a cilj mi je da dođem do „broja 1“ – kaže 185 cm visoki Ćorić koji tvrdi da bi bio bokser da nije teniser - Obožavam „plemenitu veštinu“, to je divan sport, a omiljena sportska ličnost mi je Majk Tajson, veliki šampion!

Komentari / 0

Ostavite komentar