Што је Пелегрини 'заборавио' Настасића?!

Тренер шампиона Енглеске ротира дефанзивце, српском фудбалеру није дао шансу ове сезоне, а Њукасл је у Лига купу понизио задњу линију Грађана.

Фудбал 05.11.2014 | 11:45
Што је Пелегрини 'заборавио' Настасића?!

Иако су пре почетка сезоне играчи Манчестер Ситија најављивали борбу за сва четири трофеја, већ су успели да изгубе један, а може се рећи и два ако се ту рачуна и Комјунити Шилд. Јуче је Њукасл после 15 година славио против Грађана на њиховом терену са 2:0, а Роландо Аронс и Муса Сисоко су понизили задњу линију тима Мануела Пелегринија.

Ипак оно што је више разлог за бригу Чилеанца на клупи шампиона Енглеске је податак да је његов тим примио барем један гол на 11 од последњих 13 утакмица у свим такмичењима.

Оно што највише боде очи љубитељима фудбала из Србије је да штопер Орлова Матија Настасић још није одиграо ни минут премијерлигашког фудбала ове сезоне, а да је српски дефанзивац играо само у мечу Комјунити Шилда још почетком августа.

Капитен Венсан Компани је недодирљив у првом тиму и Белгијанац је одиграо свих девет утакмица у енглеском првенству, али још није добио сталног партнера и на том месту се ротирају Мартин Демикелис и инвестиција од 40.000.000 евра Елијаким Мангала. Пре две сезоне – када је имао 19 година – Настасић је чинио респектабилни штоперски тандем са Компанијем, али изгледа да Пелегринију и не пада на памет да пружи шансу момку из Ваљева.

Чилеанац је у утакмици Лига купа против Њукасла одлучио да одмори главног играча у задњој линији и да испред голмана постави Демикелиса и Мангалу. Погрешан потез, пошто је не превише познати Аронс натерао челнике Ситија да поново погледају чек који су уплатили Порту за Француза јер га је играч Сврака претрчао као да има 40, а не 23 године. Мада гол делом иде и на душу Вилија Кабаљера.

Други гол је ремек дело Мусе Сисока у којем су дефанзивци и везисти актуелног шампиона Енглеске били само неми посматрачи. То је била прва победа посрнулог Њукасла против Ситија у Манчестеру после 15 година.

Место Мангале у екипи не долази у питање једноставно због суме новца која је уложена у његов трансфер, али се махом сви широм Енглеске питају да ли и времешни Аргентинац заслужује да упорно добија шансу у првом тиму упркос бројним грешкама. Сви осим Пелегринија који је са Демикелисом сарађивао у Малаги, а прошлог лета није пропустио шансу да га доведе на Етихад иако је он у истом прелазном року појачао Атлетико.

Иако фудбалски аналитичари за лоше игре у дефанзиви Ситија највише криве лошу форму Јаја Туреа, Пелегрини би могао да размотри враћање Настасића макар у ротацију, дечко је још као тинејџер показао да може да се бори са нападачима Премијер лиге.

А ако је Пелегрини спреман да се одрекне Настасића, и те како има клубова који су спремни да искористе ову несмотреност Ситија – Рома, Јувентус, Милан вребају српског штопера још откако је „голобрад“ у дресу Фјорентине зауставио Златана Ибрахимовића.

Коментари / 0

Оставите коментар