Što je Pelegrini 'zaboravio' Nastasića?!

Trener šampiona Engleske rotira defanzivce, srpskom fudbaleru nije dao šansu ove sezone, a Njukasl je u Liga kupu ponizio zadnju liniju Građana.

Fudbal 05.11.2014 | 11:45
Što je Pelegrini 'zaboravio' Nastasića?!

Iako su pre početka sezone igrači Mančester Sitija najavljivali borbu za sva četiri trofeja, već su uspeli da izgube jedan, a može se reći i dva ako se tu računa i Komjuniti Šild. Juče je Njukasl posle 15 godina slavio protiv Građana na njihovom terenu sa 2:0, a Rolando Arons i Musa Sisoko su ponizili zadnju liniju tima Manuela Pelegrinija.

Ipak ono što je više razlog za brigu Čileanca na klupi šampiona Engleske je podatak da je njegov tim primio barem jedan gol na 11 od poslednjih 13 utakmica u svim takmičenjima.

Ono što najviše bode oči ljubiteljima fudbala iz Srbije je da štoper Orlova Matija Nastasić još nije odigrao ni minut premijerligaškog fudbala ove sezone, a da je srpski defanzivac igrao samo u meču Komjuniti Šilda još početkom avgusta.

Kapiten Vensan Kompani je nedodirljiv u prvom timu i Belgijanac je odigrao svih devet utakmica u engleskom prvenstvu, ali još nije dobio stalnog partnera i na tom mestu se rotiraju Martin Demikelis i investicija od 40.000.000 evra Elijakim Mangala. Pre dve sezone – kada je imao 19 godina – Nastasić je činio respektabilni štoperski tandem sa Kompanijem, ali izgleda da Pelegriniju i ne pada na pamet da pruži šansu momku iz Valjeva.

Čileanac je u utakmici Liga kupa protiv Njukasla odlučio da odmori glavnog igrača u zadnjoj liniji i da ispred golmana postavi Demikelisa i Mangalu. Pogrešan potez, pošto je ne previše poznati Arons naterao čelnike Sitija da ponovo pogledaju ček koji su uplatili Portu za Francuza jer ga je igrač Svraka pretrčao kao da ima 40, a ne 23 godine. Mada gol delom ide i na dušu Vilija Kabaljera.

Drugi gol je remek delo Muse Sisoka u kojem su defanzivci i vezisti aktuelnog šampiona Engleske bili samo nemi posmatrači. To je bila prva pobeda posrnulog Njukasla protiv Sitija u Mančesteru posle 15 godina.

Mesto Mangale u ekipi ne dolazi u pitanje jednostavno zbog sume novca koja je uložena u njegov transfer, ali se mahom svi širom Engleske pitaju da li i vremešni Argentinac zaslužuje da uporno dobija šansu u prvom timu uprkos brojnim greškama. Svi osim Pelegrinija koji je sa Demikelisom sarađivao u Malagi, a prošlog leta nije propustio šansu da ga dovede na Etihad iako je on u istom prelaznom roku pojačao Atletiko.

Iako fudbalski analitičari za loše igre u defanzivi Sitija najviše krive lošu formu Jaja Turea, Pelegrini bi mogao da razmotri vraćanje Nastasića makar u rotaciju, dečko je još kao tinejdžer pokazao da može da se bori sa napadačima Premijer lige.

A ako je Pelegrini spreman da se odrekne Nastasića, i te kako ima klubova koji su spremni da iskoriste ovu nesmotrenost Sitija – Roma, Juventus, Milan vrebaju srpskog štopera još otkako je „golobrad“ u dresu Fjorentine zaustavio Zlatana Ibrahimovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar