ЕК: Партизан жели прву побједу!

Кошаркаши Партизана НИС у среду од 17 часова гостују Красном Октјабру у Волгограду у оквиру четвртог кола Еврокупа.

Кошарка 05.11.2014 | 14:30
ЕК: Партизан жели прву побједу!

Шампион Србије у том дуелу јури своју прву победу у том такмичењу, док руски клуб тренутно има скор од једне победе и два пораза.

“Очекује нас врло тешка утакмица и сасвим је сигурно да неће бити лако. Ми морамо да дамо свој максимум и да одиграмо што боље да бисмо имали позитиван резултат на тој утакмици”, рекао је центар Партизана Никола Милутинов.

Тренер ‘црно-белих’ Душко Вујошевић рекао је да његов тим има тежак посао у припреми за ривале у Еврокупу.

“Када су у питању неке адаптације противника ми то морамо урадити овде у домаћој хали јер показало се да у највећем броју тих гостовања се посматрају тренинзи противничких тимова. Ми смо једна од ретких екипа која не посматра шта раде противници када дођу на тренинге код нас у хали. У овом ритму утакмица то сигурно додатно отежава припрему”, рекао је Вујошевић.

Вујошевић се осврнуо и на на тежину путовања у Еврокупу, али и послао поруку за период који је пред његовим изабраницима.

“Сада је тешко и када је тешко показују се и карактери, са друге стране ово нам је последње путовање у серији које је везано. Биће компликовано и путовање за Турску, због авиона и трајетка који нису везани, то неће бити лако организовати, али опет није у некој серији везаних путовања. Сада је тешко и ми морамо да покажемо карактер, ја верујем да је тачна она црногорска ‘најцрње је пред свитање’. Морамо да урадимо оно што је наше борећи се на сваком тренингу а поготову на утакмици, да до тих лепших момената брзо дође”, истакао је Вујошевић.

Тренер руског клуба Дик Бауерман истакао је уверење да ће његов тим славити против Партизана уз помоћ навијача.

“Прошле недеље нисмо играли добро против Лијетувос Ритаса, али навијачи су нам пружили невероватну подршку. У среду нам долази веома тежак противник и надам се да ће љубитељи кошарке у Волгограду поново бити уз нас. Имамо добар тим, али потребно је стрпљење. Уз подршку навијача можемо да победимо Партизан, биће то сјајна ноћ за све нас ако успемо у томе”, рекао је Бауерман.

У првом мечу групе Е, Лијетувос Ритас је у дербију кола победио Банвит са 92:80, док се у среду од 18.30 састају Асесофт и Хапоел.

Коментари / 0

Оставите коментар