EK: Partizan želi prvu pobjedu!

Košarkaši Partizana NIS u sredu od 17 časova gostuju Krasnom Oktjabru u Volgogradu u okviru četvrtog kola Evrokupa.

Košarka 05.11.2014 | 14:30
EK: Partizan želi prvu pobjedu!

Šampion Srbije u tom duelu juri svoju prvu pobedu u tom takmičenju, dok ruski klub trenutno ima skor od jedne pobede i dva poraza.

“Očekuje nas vrlo teška utakmica i sasvim je sigurno da neće biti lako. Mi moramo da damo svoj maksimum i da odigramo što bolje da bismo imali pozitivan rezultat na toj utakmici”, rekao je centar Partizana Nikola Milutinov.

Trener ‘crno-belih’ Duško Vujošević rekao je da njegov tim ima težak posao u pripremi za rivale u Evrokupu.

“Kada su u pitanju neke adaptacije protivnika mi to moramo uraditi ovde u domaćoj hali jer pokazalo se da u najvećem broju tih gostovanja se posmatraju treninzi protivničkih timova. Mi smo jedna od retkih ekipa koja ne posmatra šta rade protivnici kada dođu na treninge kod nas u hali. U ovom ritmu utakmica to sigurno dodatno otežava pripremu”, rekao je Vujošević.

Vujošević se osvrnuo i na na težinu putovanja u Evrokupu, ali i poslao poruku za period koji je pred njegovim izabranicima.

“Sada je teško i kada je teško pokazuju se i karakteri, sa druge strane ovo nam je poslednje putovanje u seriji koje je vezano. Biće komplikovano i putovanje za Tursku, zbog aviona i trajetka koji nisu vezani, to neće biti lako organizovati, ali opet nije u nekoj seriji vezanih putovanja. Sada je teško i mi moramo da pokažemo karakter, ja verujem da je tačna ona crnogorska ‘najcrnje je pred svitanje’. Moramo da uradimo ono što je naše boreći se na svakom treningu a pogotovu na utakmici, da do tih lepših momenata brzo dođe”, istakao je Vujošević.

Trener ruskog kluba Dik Bauerman istakao je uverenje da će njegov tim slaviti protiv Partizana uz pomoć navijača.

“Prošle nedelje nismo igrali dobro protiv Lijetuvos Ritasa, ali navijači su nam pružili neverovatnu podršku. U sredu nam dolazi veoma težak protivnik i nadam se da će ljubitelji košarke u Volgogradu ponovo biti uz nas. Imamo dobar tim, ali potrebno je strpljenje. Uz podršku navijača možemo da pobedimo Partizan, biće to sjajna noć za sve nas ako uspemo u tome”, rekao je Bauerman.

U prvom meču grupe E, Lijetuvos Ritas je u derbiju kola pobedio Banvit sa 92:80, dok se u sredu od 18.30 sastaju Asesoft i Hapoel.

Komentari / 0

Ostavite komentar