Ред Бул Лајпциг има огромне амбиције!

Фудбалски клуб РБ Лајпциг открио је планове да прошири капацитет свог стадиона Ред Бул Арене на 55.000 места, због великих амбиција власника.

Фудбал 04.11.2014 | 23:30
Ред Бул Лајпциг има огромне амбиције!

РБ Лајпциг се тренутно такмичи у Цвајти и има озбиљне амбиције да следеће године уђе у елитно друштво, Бундеслигу. Клуб тренутно држи треће место на табели, са шест бодова мање од водећег Инголштата.

“За неколико година, рећи ћемо да стадион није довољно велики за нас”, рекао је Ралф Рангник, спортски директор клуба.

Планираним проширењем, на садашњи капацитет Ред Бул Арене од 44.345 места биће додато 10.655 седишта. Стадион је, иначе, отворен 2004. године, а изграђен је за потребе Светског првенства чији домаћин је Немачка била две године касније.

Највећа посета на стадиону забележена је у мају ове године, када је утакмици са Забрукеном присуствовало 42.713 људи. У претходним сезонама, РБ Лајпциг је на својим утакмицама имао просечну посету од 16.743 гледаоца.Челници клуба очекују да би улазак у Бундеслигу привукао већи број навијача.

РБ Лајпциг је основан 2009. године, када је Ред Бул купио лиценцу од члана пете дивизије Марканштета, с циљем да га реконструише и уведе у Бундеслигу у року од десет година. За сада је клуб много брже него што је било ко очекивао напредовао, пошто је од оснивања прошао три ранга.

Ред Бул је у последње време био повезиван са Лидс Јунајтедом, чланом Чемпионшипа, који је недавно купио Италијан Масимо Челино. Међутим, ако Лајпциг уђе у Бундеслигу ове сезоне, та аустријска компанија ће се фокусирати на РБ Лајпциг, а следећи циљ ће им бити пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар