Red Bul Lajpcig ima ogromne ambicije!

Fudbalski klub RB Lajpcig otkrio je planove da proširi kapacitet svog stadiona Red Bul Arene na 55.000 mesta, zbog velikih ambicija vlasnika.

Fudbal 04.11.2014 | 23:30
Red Bul Lajpcig ima ogromne ambicije!

RB Lajpcig se trenutno takmiči u Cvajti i ima ozbiljne ambicije da sledeće godine uđe u elitno društvo, Bundesligu. Klub trenutno drži treće mesto na tabeli, sa šest bodova manje od vodećeg Ingolštata.

“Za nekoliko godina, reći ćemo da stadion nije dovoljno veliki za nas”, rekao je Ralf Rangnik, sportski direktor kluba.

Planiranim proširenjem, na sadašnji kapacitet Red Bul Arene od 44.345 mesta biće dodato 10.655 sedišta. Stadion je, inače, otvoren 2004. godine, a izgrađen je za potrebe Svetskog prvenstva čiji domaćin je Nemačka bila dve godine kasnije.

Najveća poseta na stadionu zabeležena je u maju ove godine, kada je utakmici sa Zabrukenom prisustvovalo 42.713 ljudi. U prethodnim sezonama, RB Lajpcig je na svojim utakmicama imao prosečnu posetu od 16.743 gledaoca.Čelnici kluba očekuju da bi ulazak u Bundesligu privukao veći broj navijača.

RB Lajpcig je osnovan 2009. godine, kada je Red Bul kupio licencu od člana pete divizije Markanšteta, s ciljem da ga rekonstruiše i uvede u Bundesligu u roku od deset godina. Za sada je klub mnogo brže nego što je bilo ko očekivao napredovao, pošto je od osnivanja prošao tri ranga.

Red Bul je u poslednje vreme bio povezivan sa Lids Junajtedom, članom Čempionšipa, koji je nedavno kupio Italijan Masimo Čelino. Međutim, ako Lajpcig uđe u Bundesligu ove sezone, ta austrijska kompanija će se fokusirati na RB Lajpcig, a sledeći cilj će im biti plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar