ЛШ: Зениту не прија 'аспирин'!

Фудбалери Бајера отворили су четврто коло Лиге шампиона минималном победом над Зенитом од 1:2 у гостима и учврстили се на челу табеле групе Ц.

Фудбал 04.11.2014 | 20:30
ЛШ: Зениту не прија 'аспирин'!

Руском тиму као да уопште не прија играње у Санкт Петербургу, пошто су доживели други пораз уз пет ремија на последњих седам утакмица код куће у елитном такмичењу.

Зенит је био бољи, нападао и стварао шансе у првом полувремену, док се Бајер успешно бранио и имао стативу као савезника, а у наставку за пет минута спаковао цео плен за Леверкузен.

Статива је зауставила центаршут Хулка из прекида са десне стране у уводним тренуцима када нико није кренуо на лопту, а две најбоље шансе имао је Александер Кержаков.

Искусни руски нападач је у 21. минуту на додавање Данија сам изашао испред голмана Леноа, који је успео да му заустави ударац, а два минута касније Кержаков је из сјајне прилике опет на асистенцију истог играча са десне стране казненог простора шутирао у спољни део мреже.

Иако су гости деловали прилично безопасно, у другом делу им је било довољно пет минута за славље, а оба гола дело су Хонг-Мин Сона. У 68. минуту је Чалханоглу извео слободан ударац, Белараби одложио лопту до репрезентативца Јужне Кореје, а он је са 20-так метара сјајно погодио малу мрежу у десном углу.

Сон је недуго затим удвостручио предност пошто је у маниру сигурног нападача матирао Лодигина на додавање Кислинга 0:2.

Наду Зениту минут пре краја вратили су резервисти Рајзанцев који је одлично пребацио целу противнички одбрану и Рондон, јер је из прве послао лопту у мрежу, али је успео само да ублажи пораз и постави коначних 1:2.

Лига шампиона, 4. коло:
Група А:
20.45 Јувентус - Олимпијакос
20.45 Малме - Атлетико Мадрид
Табела: Олимпијакос 6, Атлетико Мадрид 6, Јувентус 3, Малме 3.
Група Б:
20.45 Реал Мадрид - Ливерпул
20.45 Базел - Лудогорец
Табела: Реал Мадрид 9, Лудогорец 3, Ливерпул 3, Базел 3.
Група Ц:
Зенит - Бајер Леверкузен 1:2 (0:0)
(Рондон 89 - Сон 68,73)
20.45 Бенфика - Монако
Табела: Бајер Леверкузен 9, Монако 5, Зенит 4, Бенфика 1.
Група Д:
20.45 Борусија Дортмунд - Галатасарај
20.45 Арсенал - Андерлехт
Табела: Борусија Дортмунд 9, Арсенал 6, Андерлехт 1, Галатасарај 1.

Коментари / 0

Оставите коментар