LŠ: Zenitu ne prija 'aspirin'!

Fudbaleri Bajera otvorili su četvrto kolo Lige šampiona minimalnom pobedom nad Zenitom od 1:2 u gostima i učvrstili se na čelu tabele grupe C.

Fudbal 04.11.2014 | 20:30
LŠ: Zenitu ne prija 'aspirin'!

Ruskom timu kao da uopšte ne prija igranje u Sankt Peterburgu, pošto su doživeli drugi poraz uz pet remija na poslednjih sedam utakmica kod kuće u elitnom takmičenju.

Zenit je bio bolji, napadao i stvarao šanse u prvom poluvremenu, dok se Bajer uspešno branio i imao stativu kao saveznika, a u nastavku za pet minuta spakovao ceo plen za Leverkuzen.

Stativa je zaustavila centaršut Hulka iz prekida sa desne strane u uvodnim trenucima kada niko nije krenuo na loptu, a dve najbolje šanse imao je Aleksander Keržakov.

Iskusni ruski napadač je u 21. minutu na dodavanje Danija sam izašao ispred golmana Lenoa, koji je uspeo da mu zaustavi udarac, a dva minuta kasnije Keržakov je iz sjajne prilike opet na asistenciju istog igrača sa desne strane kaznenog prostora šutirao u spoljni deo mreže.

Iako su gosti delovali prilično bezopasno, u drugom delu im je bilo dovoljno pet minuta za slavlje, a oba gola delo su Hong-Min Sona. U 68. minutu je Čalhanoglu izveo slobodan udarac, Belarabi odložio loptu do reprezentativca Južne Koreje, a on je sa 20-tak metara sjajno pogodio malu mrežu u desnom uglu.

Son je nedugo zatim udvostručio prednost pošto je u maniru sigurnog napadača matirao Lodigina na dodavanje Kislinga 0:2.

Nadu Zenitu minut pre kraja vratili su rezervisti Rajzancev koji je odlično prebacio celu protivnički odbranu i Rondon, jer je iz prve poslao loptu u mrežu, ali je uspeo samo da ublaži poraz i postavi konačnih 1:2.

Liga šampiona, 4. kolo:
Grupa A:
20.45 Juventus - Olimpijakos
20.45 Malme - Atletiko Madrid
Tabela: Olimpijakos 6, Atletiko Madrid 6, Juventus 3, Malme 3.
Grupa B:
20.45 Real Madrid - Liverpul
20.45 Bazel - Ludogorec
Tabela: Real Madrid 9, Ludogorec 3, Liverpul 3, Bazel 3.
Grupa C:
Zenit - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:0)
(Rondon 89 - Son 68,73)
20.45 Benfika - Monako
Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Monako 5, Zenit 4, Benfika 1.
Grupa D:
20.45 Borusija Dortmund - Galatasaraj
20.45 Arsenal - Anderleht
Tabela: Borusija Dortmund 9, Arsenal 6, Anderleht 1, Galatasaraj 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar