Партизан неће на излет код Бешикташа!

Марко Николић тражи максималну озбиљност својих играча у утакмици против Бешикташа.

Фудбал 04.11.2014 | 22:00
Партизан неће на излет код Бешикташа!

Фудбалери Партизана у четвртак од 19 часова играју у Истанбулу против Бешикташа меч четвртог кола Лиге Европе.

Пре нешто мање од две недеље турски клуб је "протутњао" Хумском и победио 4:0, чиме је шансу црно-белих да презиме у Европи свео само на домен теорије.

Тренер Марко Николић свестан је да ће утакмица са Спартаком у Суботици, наредне недеље у 12. колу Јелен Суперлиге, имати много већи такмичарски значај по његов тим, али и поред те чињенице неће дозволити играчима да пут у Истанбул схвате као туристички.

"Не дај Боже да неко помисли да у Истанбул идемо на излет. Идемо да се боримо и играмо добар фудбал. Нисмо у ситуацији да претимо и да обећавамо било шта, али се сигурно нећемо предати. Радује ме чињеница да смо на последњој утакмици против Војводине демонстрирали неопходну дисциплину, али пре свега јако добар квалитет. Онако како треба да се игра", рекао је Николић на конференцији за медије уочи пута у Истанбул.

Партизан константно има проблем са издањима на гостујућим теренима у европским такмичењима, па је тренер црно-белих упитан у чему је проблем. Да ли је у питању недостатак квалитета или је то на психолошком нивоу.

"Последњих неколико година причамо искључиво о Партизану. Истина је таква, свидело се то некоме или не. Ми у клубу морамо да будемо поносни, јер једини успевамо да се издигнемо изнад нивоа српског фудбала и учествујемо у групној фази европских такмичења", рекао је Николић и наставио:

"Свестан сам да морамо да тежимо и ка бољим резултатима у европским лига такмичењима, али то није лако јер играмо против клубова са много већим буџетима. Ако упоредите Партизан који је играо у прошлом издању Лиге Европе и овај данас, видећете да су у тиму остала један до два играча. Морамо да подижемо ниво да бисмо један дан били компетативни".

Партизан ће у Истанбулу наступити ослабљен, без Бранка Илића (жути картони), док се Немања Којић још није опоравио од повреде задње ложе. Од раније су повређени Брашанац, Остојић и Вулићевић.

С обзиром да је црно-белима примарни циљ борба за титулу, тренер Николић ће имати прилику да у граду на Босфору шансу укаже играчима који нису били у првом плану у претходном периоду.

"Може и тако да се гледа. Имамо одређен број играча који су у ротацији. Фудбалери који нису имали већу минутажу, нису случајно у Партизану. У сваком случају, утакмица против Бешикташа биће прилика за неке да покажу свој квалитет", најавио је Николић.

Стратег "парног ваљка" сматра да би све осим пораза било изванредно за црно-беле и изразио је наду да се неће поновити лош дан, као што је било у београдском дуелу ових ривала.

"Пред нама је још једна одлична прилика да одмеримо снаге са озбиљном европском екипом. Лепо је за нас и нашу публику што на свака три дана играмо атрактивне утакмице. То је и суштина посла којим се бавимо. Надам се да ће организација пута бити добра и да нећемо додатно трошити играче по аеродромима".

Експедиција Партизана у Истанбул полеће у среду у 10 ујутру са београдског аеродрома "Никола Тесла", а слетеће у азијски део Истанбула, што ће продужити пут до хотела за око два сата.
Црно-бели ће у среду имати тренинг у термину утакмице, а меч ће се играти у четвттак од 19 часова на националном стадиону "Кемал Ататурк".

Коментари / 0

Оставите коментар