Partizan neće na izlet kod Bešiktaša!

Marko Nikolić traži maksimalnu ozbiljnost svojih igrača u utakmici protiv Bešiktaša.

Fudbal 04.11.2014 | 22:00
Partizan neće na izlet kod Bešiktaša!

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 19 časova igraju u Istanbulu protiv Bešiktaša meč četvrtog kola Lige Evrope.

Pre nešto manje od dve nedelje turski klub je "protutnjao" Humskom i pobedio 4:0, čime je šansu crno-belih da prezime u Evropi sveo samo na domen teorije.

Trener Marko Nikolić svestan je da će utakmica sa Spartakom u Subotici, naredne nedelje u 12. kolu Jelen Superlige, imati mnogo veći takmičarski značaj po njegov tim, ali i pored te činjenice neće dozvoliti igračima da put u Istanbul shvate kao turistički.

"Ne daj Bože da neko pomisli da u Istanbul idemo na izlet. Idemo da se borimo i igramo dobar fudbal. Nismo u situaciji da pretimo i da obećavamo bilo šta, ali se sigurno nećemo predati. Raduje me činjenica da smo na poslednjoj utakmici protiv Vojvodine demonstrirali neophodnu disciplinu, ali pre svega jako dobar kvalitet. Onako kako treba da se igra", rekao je Nikolić na konferenciji za medije uoči puta u Istanbul.

Partizan konstantno ima problem sa izdanjima na gostujućim terenima u evropskim takmičenjima, pa je trener crno-belih upitan u čemu je problem. Da li je u pitanju nedostatak kvaliteta ili je to na psihološkom nivou.

"Poslednjih nekoliko godina pričamo isključivo o Partizanu. Istina je takva, svidelo se to nekome ili ne. Mi u klubu moramo da budemo ponosni, jer jedini uspevamo da se izdignemo iznad nivoa srpskog fudbala i učestvujemo u grupnoj fazi evropskih takmičenja", rekao je Nikolić i nastavio:

"Svestan sam da moramo da težimo i ka boljim rezultatima u evropskim liga takmičenjima, ali to nije lako jer igramo protiv klubova sa mnogo većim budžetima. Ako uporedite Partizan koji je igrao u prošlom izdanju Lige Evrope i ovaj danas, videćete da su u timu ostala jedan do dva igrača. Moramo da podižemo nivo da bismo jedan dan bili kompetativni".

Partizan će u Istanbulu nastupiti oslabljen, bez Branka Ilića (žuti kartoni), dok se Nemanja Kojić još nije oporavio od povrede zadnje lože. Od ranije su povređeni Brašanac, Ostojić i Vulićević.

S obzirom da je crno-belima primarni cilj borba za titulu, trener Nikolić će imati priliku da u gradu na Bosforu šansu ukaže igračima koji nisu bili u prvom planu u prethodnom periodu.

"Može i tako da se gleda. Imamo određen broj igrača koji su u rotaciji. Fudbaleri koji nisu imali veću minutažu, nisu slučajno u Partizanu. U svakom slučaju, utakmica protiv Bešiktaša biće prilika za neke da pokažu svoj kvalitet", najavio je Nikolić.

Strateg "parnog valjka" smatra da bi sve osim poraza bilo izvanredno za crno-bele i izrazio je nadu da se neće ponoviti loš dan, kao što je bilo u beogradskom duelu ovih rivala.

"Pred nama je još jedna odlična prilika da odmerimo snage sa ozbiljnom evropskom ekipom. Lepo je za nas i našu publiku što na svaka tri dana igramo atraktivne utakmice. To je i suština posla kojim se bavimo. Nadam se da će organizacija puta biti dobra i da nećemo dodatno trošiti igrače po aerodromima".

Ekspedicija Partizana u Istanbul poleće u sredu u 10 ujutru sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", a sleteće u azijski deo Istanbula, što će produžiti put do hotela za oko dva sata.
Crno-beli će u sredu imati trening u terminu utakmice, a meč će se igrati u četvttak od 19 časova na nacionalnom stadionu "Kemal Ataturk".

Komentari / 0

Ostavite komentar