Мадрид 'гори' - чека нови Роналдов рекорд!

Ас Реала у уторак увече може да постане најбољи стрелац у историји Лиге шампиона. Локална штампа тек узгред се обазире на Месија, који "губи" само 70:69.

Фудбал 04.11.2014 | 20:45
Мадрид 'гори' - чека нови Роналдов рекорд!

Ако Кристијано Роналдо настави низ започет 25. августа у мечу против Кордобе, у уторак ће на стадиону Сантјаго Бернабеу бити изједначен (или оборен) рекорд у власништву друге Реалове легенде, Раула Гонзалеса!
Раул се повукао из европског фудбала са 71 голом у утакмицама Лиге шампиона, а Роналдо је уочи окршаја са Ливерпулом други на тој листи са 70 погодака и у идеалној је позицији да постане нови рекордер.

Португалац ове сезоне има 22 поготка на 15 званичних мечева, од тога три у три утакмице Лиге шампиона и 17 (9) у Примери. Није био стрелац само у двомечу Суперкупа Шпаније против Атлетико Мадрида и у другом првенственом колу против Сосиједада, када га није ни било у тиму.

Велике су шансе да Ливерпул не наступи у најјачем саставу, због давања приоритета дербију Премијер лиге против Челсија у суботу, тако да су "краљеви" изразити фаворити утакмице 4. кола.

Уосталом, изабраници Карла Анћелотија се налазе у серији од 11 победа, а пре две недеље на Енфилду било је лаганих 0:3, уз два поготка Карима Бенземе и један Роналда.

Иако мадридска спортска штампа унапред слави новог рекордера и, као у случају "Марке", пише о "митској белој седмици" (Раул је такође носио тај број на леђима), не треба изгубити из вида Лионела Месија, који са 69 голова у Лиги шампиона "касни" за Роналдом само један корак.

Ако тај корак надокнади на гостовању Ајаксу у Амстердаму, Португалац би могао да буде херој само 24 сата.

Свестан да је све то само игра бројки, која не сме да буде испред тимског интереса, Анћелоти је покушао да сузбије еуфорију и помери фокус на битку "11 против 11".

"Роналдо на терену напорно ради за себе и за екипу, као и остали играчи. Не мислим да му је пред ову утакмицу рекорд у првом плану. Он је концентрисан на игру тима. Уосталом, није му ово последњи меч. Има времена за рекорде", нагласио је тренер Реала.

Коментари / 0

Оставите коментар