Madrid 'gori' - čeka novi Ronaldov rekord!

As Reala u utorak uveče može da postane najbolji strelac u istoriji Lige šampiona. Lokalna štampa tek uzgred se obazire na Mesija, koji "gubi" samo 70:69.

Fudbal 04.11.2014 | 20:45
Madrid 'gori' - čeka novi Ronaldov rekord!

Ako Kristijano Ronaldo nastavi niz započet 25. avgusta u meču protiv Kordobe, u utorak će na stadionu Santjago Bernabeu biti izjednačen (ili oboren) rekord u vlasništvu druge Realove legende, Raula Gonzalesa!
Raul se povukao iz evropskog fudbala sa 71 golom u utakmicama Lige šampiona, a Ronaldo je uoči okršaja sa Liverpulom drugi na toj listi sa 70 pogodaka i u idealnoj je poziciji da postane novi rekorder.

Portugalac ove sezone ima 22 pogotka na 15 zvaničnih mečeva, od toga tri u tri utakmice Lige šampiona i 17 (9) u Primeri. Nije bio strelac samo u dvomeču Superkupa Španije protiv Atletiko Madrida i u drugom prvenstvenom kolu protiv Sosijedada, kada ga nije ni bilo u timu.

Velike su šanse da Liverpul ne nastupi u najjačem sastavu, zbog davanja prioriteta derbiju Premijer lige protiv Čelsija u subotu, tako da su "kraljevi" izraziti favoriti utakmice 4. kola.

Uostalom, izabranici Karla Anćelotija se nalaze u seriji od 11 pobeda, a pre dve nedelje na Enfildu bilo je laganih 0:3, uz dva pogotka Karima Benzeme i jedan Ronalda.

Iako madridska sportska štampa unapred slavi novog rekordera i, kao u slučaju "Marke", piše o "mitskoj beloj sedmici" (Raul je takođe nosio taj broj na leđima), ne treba izgubiti iz vida Lionela Mesija, koji sa 69 golova u Ligi šampiona "kasni" za Ronaldom samo jedan korak.

Ako taj korak nadoknadi na gostovanju Ajaksu u Amsterdamu, Portugalac bi mogao da bude heroj samo 24 sata.

Svestan da je sve to samo igra brojki, koja ne sme da bude ispred timskog interesa, Anćeloti je pokušao da suzbije euforiju i pomeri fokus na bitku "11 protiv 11".

"Ronaldo na terenu naporno radi za sebe i za ekipu, kao i ostali igrači. Ne mislim da mu je pred ovu utakmicu rekord u prvom planu. On je koncentrisan na igru tima. Uostalom, nije mu ovo poslednji meč. Ima vremena za rekorde", naglasio je trener Reala.

Komentari / 0

Ostavite komentar