Меркелова незадовољна Русијом

Меркелова је истакла своје незадовољство због улоге Русије у источној Украјини, оцењујући да још нема разлога за укидање санкција ЕУ Москви.

 

Свијет 04.11.2014 | 15:01
Меркелова незадовољна Русијом

Русија је подржала изборе проруских побуњеника на истоку Украјине одржане у недељу, за које је Запад навео да поткопавају споразум о прекиду ватре, који је ионако у великој мери нарушен.

Меркелова је рекла да њен циљ остаје дипломатско решење, али да догађаји током викенда показују "колико је тешко чак и поштовати већ постигнуте споразуме, ако имамо у виду нелегалне изборе".

Она је навела "да допринос Русије још није онакав какав би ЕУ желела", да су санкције неизбежне, као и да "нема разлога у овом часу за њихово укидање".Више европских новина пренело је изјаву нове шефице европске дипломатије Федерике Могерини да подржава санкције, али је додала да постоји "велики знак питања" да ли ће оне променити став Русије.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

без имена

04.11.2014 14:49

Није Русија бивса Југославија. Русија мозе без Европе али Европе теско да мозе без Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АДИ

04.11.2014 16:23

Не мисли ЕУ да може и Русију бомбадирати и по њој просипати тоне и тоне осиромашеног УРАНА (који убија све пред собом а и не рођену децу,као што су то радили и иживљавали се на малом Српском народу) и по Великој Русији ! Не знам зашто Србија не тражи више милијардску оштету од НАТО,ЕУ и Америке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

04.11.2014 16:49

Сад волите Русију а кад хоце да заврне гас Србији тад мрзите Русе и једно питање: Да ли сте икада цули да је Путин рекао браца Срби, е па није нити це кад да казе.

ОДГОВОРИТЕ