Merkelova nezadovoljna Rusijom

Merkelova je istakla svoje nezadovoljstvo zbog uloge Rusije u istočnoj Ukrajini, ocenjujući da još nema razloga za ukidanje sankcija EU Moskvi.

 

Svijet 04.11.2014 | 15:01
Merkelova nezadovoljna Rusijom

Rusija je podržala izbore proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine održane u nedelju, za koje je Zapad naveo da potkopavaju sporazum o prekidu vatre, koji je ionako u velikoj meri narušen.

Merkelova je rekla da njen cilj ostaje diplomatsko rešenje, ali da događaji tokom vikenda pokazuju "koliko je teško čak i poštovati već postignute sporazume, ako imamo u vidu nelegalne izbore".

Ona je navela "da doprinos Rusije još nije onakav kakav bi EU želela", da su sankcije neizbežne, kao i da "nema razloga u ovom času za njihovo ukidanje".Više evropskih novina prenelo je izjavu nove šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da podržava sankcije, ali je dodala da postoji "veliki znak pitanja" da li će one promeniti stav Rusije.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bez imena

04.11.2014 15:49

Nije Rusija bivsa Jugoslavija. Rusija moze bez Evrope ali Evrope tesko da moze bez Rusije.

ODGOVORITE
Name

ADI

04.11.2014 17:23

Ne misli EU da može i Rusiju bombadirati i po njoj prosipati tone i tone osiromašenog URANA (koji ubija sve pred sobom a i ne rođenu decu,kao što su to radili i iživljavali se na malom Srpskom narodu) i po Velikoj Rusiji ! Ne znam zašto Srbija ne traži više milijardsku oštetu od NATO,EU i Amerike?

ODGOVORITE
Name

boss

04.11.2014 17:49

Sad volite Rusiju a kad hoce da zavrne gas Srbiji tad mrzite Ruse i jedno pitanje: Da li ste ikada culi da je Putin rekao braca Srbi, e pa nije niti ce kad da kaze.

ODGOVORITE