Борковић због пара и повреде не вози на крају!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић, суочен са финансијским проблемима, приморан да одустане од последње трке у сезони WТЦЦ у Макау, а под знаком питања учешће у наредној сезони. Наравно, због пара.

Остали спортови 04.11.2014 | 18:45
Борковић због пара и повреде не вози на крају!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић је са својим НИС Петрол бy Цампос Рацинг тимом после дугог разматрања донео одлуку да због здравствених и финансијских разлога не вози последњу трку Светског шампионата туринг аутомобила у Макау од 13. до 16. новембра, саопштено је данас из Борковићевог тима.

Руку на којој је већ имао доста повреда, и коју је ломио, а на самом почетку каријере замало и остао без ње, Душан је поново повредио у Пекингу, када је надљудским напорима покушавао да сачува аутомобил у бројним кривинама након отказивања пумпе серво волана.

"Нажалост, нисам имао довољно времена да се позабавим повредом и она се у Јапану поново обновила. Рука ми се после трке у Пекингу упалила, а како је трка у Шангају била везана, а одмах је дошао и Јапан, па нисам имао времена да је медицински третирам на прави начин. Тренутно ми је рука изузетно натечена и трпим јаке болове. Због великог ризика да се у Макау повреда погорша, уз консултовање лекара, али и мог тима донео сам одлуку да ову изузетно опасну уличну трку не возим", рекао је Борковић.

Осим ових проблема, Борковић је суочен са још једним - финансијама, који су држали у неизвесности до саме завршнице дебитантске WТЦЦ сезоне. Због истог разлога под знаком питања је и наредна сезона.

"Неизмерно сам захвалан спонзорима уз чију помоћ сам стигао до успеха, али сам са друге стране изузетно разочаран јер нисам наишао на још веће разумевање других. Имам утисак као да људи нису свесни шта значи наћи се међу најбољих 20 возача света. Шта значи у својој дебитанској сезони завршити трку испред деветоструког шампиона Себастијана Лоеба, четвороструког шампиона света Милера... Надам се да ће се десити чудо и да ћу успети да возим наредну WТЦЦ сезону. Позив сам већ добио, сада имам и искуство, а шанса за више подијума ми се отвара пошто ће се приватници уз заједничко бодовање и постоље борити и за Индепендентс тропхy. Видели сте колико је тешко борити се са фабричким Цитроенима", каже Борковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Калахан

04.11.2014 19:01

Да је млатио о политици било би стотину коментара, ето гдје смо. Чак нико и не преноси ове трке од мојих 125 програма које имам, али зато пјесме ( тоталног шунда) и десеторазредних политичара сви преносе! Хм. Ево прилике неком тајкуну да се бар мало искупи и помогне човјека.

ОДГОВОРИТЕ