Borković zbog para i povrede ne vozi na kraju!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, suočen sa finansijskim problemima, primoran da odustane od poslednje trke u sezoni WTCC u Makau, a pod znakom pitanja učešće u narednoj sezoni. Naravno, zbog para.

Ostali sportovi 04.11.2014 | 18:45
Borković zbog para i povrede ne vozi na kraju!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković je sa svojim NIS Petrol by Campos Racing timom posle dugog razmatranja doneo odluku da zbog zdravstvenih i finansijskih razloga ne vozi poslednju trku Svetskog šampionata turing automobila u Makau od 13. do 16. novembra, saopšteno je danas iz Borkovićevog tima.

Ruku na kojoj je već imao dosta povreda, i koju je lomio, a na samom početku karijere zamalo i ostao bez nje, Dušan je ponovo povredio u Pekingu, kada je nadljudskim naporima pokušavao da sačuva automobil u brojnim krivinama nakon otkazivanja pumpe servo volana.

"Nažalost, nisam imao dovoljno vremena da se pozabavim povredom i ona se u Japanu ponovo obnovila. Ruka mi se posle trke u Pekingu upalila, a kako je trka u Šangaju bila vezana, a odmah je došao i Japan, pa nisam imao vremena da je medicinski tretiram na pravi način. Trenutno mi je ruka izuzetno natečena i trpim jake bolove. Zbog velikog rizika da se u Makau povreda pogorša, uz konsultovanje lekara, ali i mog tima doneo sam odluku da ovu izuzetno opasnu uličnu trku ne vozim", rekao je Borković.

Osim ovih problema, Borković je suočen sa još jednim - finansijama, koji su držali u neizvesnosti do same završnice debitantske WTCC sezone. Zbog istog razloga pod znakom pitanja je i naredna sezona.

"Neizmerno sam zahvalan sponzorima uz čiju pomoć sam stigao do uspeha, ali sam sa druge strane izuzetno razočaran jer nisam naišao na još veće razumevanje drugih. Imam utisak kao da ljudi nisu svesni šta znači naći se među najboljih 20 vozača sveta. Šta znači u svojoj debitanskoj sezoni završiti trku ispred devetostrukog šampiona Sebastijana Loeba, četvorostrukog šampiona sveta Milera... Nadam se da će se desiti čudo i da ću uspeti da vozim narednu WTCC sezonu. Poziv sam već dobio, sada imam i iskustvo, a šansa za više podijuma mi se otvara pošto će se privatnici uz zajedničko bodovanje i postolje boriti i za Independents trophy. Videli ste koliko je teško boriti se sa fabričkim Citroenima", kaže Borković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kalahan

04.11.2014 19:01

Da je mlatio o politici bilo bi stotinu komentara, eto gdje smo. Čak niko i ne prenosi ove trke od mojih 125 programa koje imam, ali zato pjesme ( totalnog šunda) i desetorazrednih političara svi prenose! Hm. Evo prilike nekom tajkunu da se bar malo iskupi i pomogne čovjeka.

ODGOVORITE