ЛШ, 4. коло: Дерби је Реал - Ливерпул

У уторак се играју први мечеви четвртог кола Лиге шампиона, дерби је у Мадриду где гостује Ливерпул, док је под највећим притиском Јувентус.

Фудбал 04.11.2014 | 16:15
ЛШ, 4. коло: Дерби је Реал - Ливерпул

Шампион Италије има по три бода мање од Атлетико Мадрида и Олимпијакоса, који стиже у Торино. Мадриђани гостују у Малмеу.

Ливерпул је изједначен са Лудогорецом и Базелом који се састају на Сент Јакобсу, па "редси" морају да пронађу начин да освоје бодове против шампиона Европе на Сантјаго Бернабеуу.

У групи Ц Бенфика ће покушати да победом над Монаком закомпликује ситуацију, док би Зенит и Бајер у међусобном дуелу могли да над дају једног од учесника осмине финала.

Борусија у ЛШ надокнађује све пропусте из Бундеслиге, а четврту победу и оверу друге фазе тражиће против Галасараја. У сличној ситуацији могао би да се нађе и Арсенал, у случају тријумфа над Андерлехтом.

Група А

"Стара дама" прошле сезоне није успела да прође међу 16 најбољих, па се пред изабранике тренера Масимилијана Алегрија ставља јасан циљ, јер се руководство двоструког шампиона Европе не задовољава доминацијом на Апенинима.

"Желимо да се реванширамо Олимпијакосу за пораз у Атини. Свесни смо да нам неће бити лако, али уверен сам да можемо да испунимо очекивања навијача", изјавио је Алегри за Газету дело Спорт.

Колико је дуел са Грцима важан за Јуве говори и чињеница да је Алегри минулог викенда у Серији А против Емполија одмарао двојицу стартних нападача Карлоса Тевеса и Фернанда Љорентеа.

У другом мечу А групе, актуелни вицешампион Атлетико из Мадрида гостује Малмеу. Швеђани су победом против Олимпијакоса на свом терену показали да нису само "икебана у групи", што значи да екипу Дијега Симеонеа очекује веома тежак задатак.

"Ове сезоне имамо више играча који могу да утичу на нападачку игру, док смо се прошле ослањали на Дијега Косту. Лепо је чути да смо најбољи тим у групи, покушаћемо то и да докажемо. Малме има добре играче, биће тежак испит за нас. Група није лака. Важно је никога не потцењивати", рекао је Дијего Симеоне.

Група А:
20:45 Јувентус – Олимпијакос
20:45 Малме – Атлетико Мадрид
Табела: Олимпијакос 6, Атлетико Мадрид 6, Јувентус 3, Малме 3

Група Б

Фудбалер Реала Кристијано Роналдо покушаће да постигне гол и изједначи рекорд бившег капитена тог клуба Раула од 71 постигнутог гола у Лиги шампиона. Он је био стрелац и у првенственој победи против Гранаде од 4:0, и тако је на 12 узастопних утакмица у свим такмичењима постигао гол.

Роналдо је ове сезоне постигао 22 гола, од којих 17 у првенству и први је стрелац Примере.

"У доброј смо серији, имамо 11 узастопних победа и желимо да остваримо 12. победу против Ливерпула", рекао је дефанзивац Реала Алваро Арбелоа, који је својевремено играо за Ливерпул.

У екипу Реала враћа се Гарет Бејл после повреде мишића, а неизвестан је наступ Данија Карвахаља због повреде тетиве.

Актуелни европски шампион није изгубио у европским такмичењима на Сантјаго Бернабеу од априла 2011. године, победивши у 16 од 18 утакмица.

Ливерпул у утакмицу улази после пораза од Њуксла од 0:1, а екипа Брендана Роџерса победила је једном у последње четири утакмице у свим такмичењима. У екипи Брендана Роџерса неће бити нападача Данијела Стариџа због повреде бутине, а исти проблем има и Мамаду Сако.

"Сантијаго Бернабеу је диван стадион, изазов је играти на том месту и ми у томе видимо своју шансу. Не долазимо овде са очекивањем да ћемо изгубити, а затим покушати да добијемо остале утакмице. Важно је да будемо компактни, дисциплиновани“, рекао је Роџерс.

У другој утакмици у Групи Б, од 20.45 Базел игра на свом терену против бугарског Лудогореца. У прошлом колу Лудогорец је победио Базел са 1:0.

Група Б:
20:45 Реал Мадрид – Ливерпул
20:45 Базел – Лудогорец
Табела: Реал Мадрид 9, Лудогорец 3, Ливерпул 3, Базел 3

Група Ц

Монако у утакмицу улази после ремија против Ремса 1:1, што је наљутило тренера Жардима, пошто је његова екипа имала много прилика за гол.

“У свакој утакмици имало много прилика, али нисмо довољно прецизни. То морамо да поправимо", рекао је Жардим.

Монако се мучи у нападу, после одлазака Хамеса Родригеса у Реал Мадрид и Радамела Фалкаа у Манчестер јунајтед, а у 12 првенствених утакмица екипа је постигла 14 голова. Монако је остварио шест победа у последњих 15 утакмица у свим такмичењима.

Због повреде препоне у француском тиму неће бити Димитра Бербатова, Борхе Лопеса због повреде колена и Набила Дирара због проблема са листом, али би у екипу могао да се врати Жоао Мутињо, који се опоравио од повреде рамена.

Откако је у марту Андре Вилас-Боаш преузео Зенит, екипа је у 29 утакмица остварила 22 победе у свим такмичењима, али је у последњих шест мечева победила два пута. Зенит у три од тих шест дуела није постигао гол, укључујући и последње две утакмице у Лиги шампиона.

Вилас-Боаш није забринут, пошто је његова екипа прва на табели домаћег првенства и није поражена у 12 утакмица. Зенит у дуел улази после победе у дербију у Москви против ЦСКА 1:0.

“Сви су и даље у доброј форми и свежи", рекао је Вилас-Боаш.

Бајер у дуел улази после пораза од Хамбурга 1:0 и победа у Русији би га учврстила на првом месту.

“Омогућили смо себи добру позицију и покушаћемо тако да наставимо. Мислим да ће ситуација у групи бити позната тек после последњег кола. Наш противник ће морати да напада и то ће нам отворити простор за контранападе", рекао је спортски директор Бајера Руди Фелер.

Група Ц:
18:00 Зенит – Бајер Леверкузен
20:45 Бенфика – Монако
Табела: Бајер Леверкузен 6, Монако 5, Зенит 4, Бенфика 1

Група Д
Екипа Јиргена Клопа у домаћем првенству постиже потпуно различите резултате. У 10 кола победила је само два пута и претрпела седам пораза, што је њен најгори старт у историји, пошто се налази у зони испадања, на претпоследњем је, 17. месту.

Борусија у утакмицу улази после пораза у дербију од Бајерна са 1:2, а Галатасарај победом против Касимпасе, истим резултатом.

"Показали смо напредак против Бајерна, иако нисмо имали добар резултат. То ћемо покушати да остваримо сада. Долази нам јака екипа Галатасараја која жели да драматично промени ситуацију у групи. Са три поена отворили би борбу", рекао је Клоп.

"Тобџије" су у серији од три утакмице без пораза, а у дуел улазе после првенствене победе против Барнлија од 3:0. У прошлом колу у Групи Д, Арсенал је у Бриселу победио Андерлехт са 2:1.

У тиму Арсена Венгера могао би да буде Тео Волкот, који се опоравио од тешке повреде колена, али ће дуел пропустити Месут Езил, Оливије Жиру и Џек Вилшир.

"Имамо прилику да се квалификујемо даље, али то зависи и од резултата у другом мечу. Играћемо на победу како би искористилу ту шансу. У доброј смо серији, желимо то да искористимо", рекао је Венгер.

Андерлехт у утакмицу улази после ремија са Локереном 1:1, а победио је само једном у последњих седам мечева у свим такмичењима.

У белгијском тиму неће бити репрезентативца Стивена Дефура, који је у првенственој утакмици против Локерена повредио лист, а меч ће пропустити и Матијас Суарес због повреде колена.

Андерлехт никада није победио у утакмици играној у Енглеској, а последњи пут победио је на гостујућем терену у Лиги шампиона у децембру 2005. године, против шпанског Бетиса (1:0).

Група Д:
20:45 Борусија Дортмунд – Галатасарај
20:45 Арсенал – Андерлехт
Табела: Борусија Дортмунд 9, Арсенал 6, Андерлехт 1, Галатасарај 1

Коментари / 0

Оставите коментар