LŠ, 4. kolo: Derbi je Real - Liverpul

U utorak se igraju prvi mečevi četvrtog kola Lige šampiona, derbi je u Madridu gde gostuje Liverpul, dok je pod najvećim pritiskom Juventus.

Fudbal 04.11.2014 | 16:15
LŠ, 4. kolo: Derbi je Real - Liverpul

Šampion Italije ima po tri boda manje od Atletiko Madrida i Olimpijakosa, koji stiže u Torino. Madriđani gostuju u Malmeu.

Liverpul je izjednačen sa Ludogorecom i Bazelom koji se sastaju na Sent Jakobsu, pa "redsi" moraju da pronađu način da osvoje bodove protiv šampiona Evrope na Santjago Bernabeuu.

U grupi C Benfika će pokušati da pobedom nad Monakom zakomplikuje situaciju, dok bi Zenit i Bajer u međusobnom duelu mogli da nad daju jednog od učesnika osmine finala.

Borusija u LŠ nadoknađuje sve propuste iz Bundeslige, a četvrtu pobedu i overu druge faze tražiće protiv Galasaraja. U sličnoj situaciji mogao bi da se nađe i Arsenal, u slučaju trijumfa nad Anderlehtom.

Grupa A

"Stara dama" prošle sezone nije uspela da prođe među 16 najboljih, pa se pred izabranike trenera Masimilijana Alegrija stavlja jasan cilj, jer se rukovodstvo dvostrukog šampiona Evrope ne zadovoljava dominacijom na Apeninima.

"Želimo da se revanširamo Olimpijakosu za poraz u Atini. Svesni smo da nam neće biti lako, ali uveren sam da možemo da ispunimo očekivanja navijača", izjavio je Alegri za Gazetu delo Sport.

Koliko je duel sa Grcima važan za Juve govori i činjenica da je Alegri minulog vikenda u Seriji A protiv Empolija odmarao dvojicu startnih napadača Karlosa Tevesa i Fernanda Ljorentea.

U drugom meču A grupe, aktuelni vicešampion Atletiko iz Madrida gostuje Malmeu. Šveđani su pobedom protiv Olimpijakosa na svom terenu pokazali da nisu samo "ikebana u grupi", što znači da ekipu Dijega Simeonea očekuje veoma težak zadatak.

"Ove sezone imamo više igrača koji mogu da utiču na napadačku igru, dok smo se prošle oslanjali na Dijega Kostu. Lepo je čuti da smo najbolji tim u grupi, pokušaćemo to i da dokažemo. Malme ima dobre igrače, biće težak ispit za nas. Grupa nije laka. Važno je nikoga ne potcenjivati", rekao je Dijego Simeone.

Grupa A:
20:45 Juventus – Olimpijakos
20:45 Malme – Atletiko Madrid
Tabela: Olimpijakos 6, Atletiko Madrid 6, Juventus 3, Malme 3

Grupa B

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo pokušaće da postigne gol i izjednači rekord bivšeg kapitena tog kluba Raula od 71 postignutog gola u Ligi šampiona. On je bio strelac i u prvenstvenoj pobedi protiv Granade od 4:0, i tako je na 12 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima postigao gol.

Ronaldo je ove sezone postigao 22 gola, od kojih 17 u prvenstvu i prvi je strelac Primere.

"U dobroj smo seriji, imamo 11 uzastopnih pobeda i želimo da ostvarimo 12. pobedu protiv Liverpula", rekao je defanzivac Reala Alvaro Arbeloa, koji je svojevremeno igrao za Liverpul.

U ekipu Reala vraća se Garet Bejl posle povrede mišića, a neizvestan je nastup Danija Karvahalja zbog povrede tetive.

Aktuelni evropski šampion nije izgubio u evropskim takmičenjima na Santjago Bernabeu od aprila 2011. godine, pobedivši u 16 od 18 utakmica.

Liverpul u utakmicu ulazi posle poraza od Njuksla od 0:1, a ekipa Brendana Rodžersa pobedila je jednom u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima. U ekipi Brendana Rodžersa neće biti napadača Danijela Staridža zbog povrede butine, a isti problem ima i Mamadu Sako.

"Santijago Bernabeu je divan stadion, izazov je igrati na tom mestu i mi u tome vidimo svoju šansu. Ne dolazimo ovde sa očekivanjem da ćemo izgubiti, a zatim pokušati da dobijemo ostale utakmice. Važno je da budemo kompaktni, disciplinovani“, rekao je Rodžers.

U drugoj utakmici u Grupi B, od 20.45 Bazel igra na svom terenu protiv bugarskog Ludogoreca. U prošlom kolu Ludogorec je pobedio Bazel sa 1:0.

Grupa B:
20:45 Real Madrid – Liverpul
20:45 Bazel – Ludogorec
Tabela: Real Madrid 9, Ludogorec 3, Liverpul 3, Bazel 3

Grupa C

Monako u utakmicu ulazi posle remija protiv Remsa 1:1, što je naljutilo trenera Žardima, pošto je njegova ekipa imala mnogo prilika za gol.

“U svakoj utakmici imalo mnogo prilika, ali nismo dovoljno precizni. To moramo da popravimo", rekao je Žardim.

Monako se muči u napadu, posle odlazaka Hamesa Rodrigesa u Real Madrid i Radamela Falkaa u Mančester junajted, a u 12 prvenstvenih utakmica ekipa je postigla 14 golova. Monako je ostvario šest pobeda u poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima.

Zbog povrede prepone u francuskom timu neće biti Dimitra Berbatova, Borhe Lopesa zbog povrede kolena i Nabila Dirara zbog problema sa listom, ali bi u ekipu mogao da se vrati Žoao Mutinjo, koji se oporavio od povrede ramena.

Otkako je u martu Andre Vilas-Boaš preuzeo Zenit, ekipa je u 29 utakmica ostvarila 22 pobede u svim takmičenjima, ali je u poslednjih šest mečeva pobedila dva puta. Zenit u tri od tih šest duela nije postigao gol, uključujući i poslednje dve utakmice u Ligi šampiona.

Vilas-Boaš nije zabrinut, pošto je njegova ekipa prva na tabeli domaćeg prvenstva i nije poražena u 12 utakmica. Zenit u duel ulazi posle pobede u derbiju u Moskvi protiv CSKA 1:0.

“Svi su i dalje u dobroj formi i sveži", rekao je Vilas-Boaš.

Bajer u duel ulazi posle poraza od Hamburga 1:0 i pobeda u Rusiji bi ga učvrstila na prvom mestu.

“Omogućili smo sebi dobru poziciju i pokušaćemo tako da nastavimo. Mislim da će situacija u grupi biti poznata tek posle poslednjeg kola. Naš protivnik će morati da napada i to će nam otvoriti prostor za kontranapade", rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

Grupa C:
18:00 Zenit – Bajer Leverkuzen
20:45 Benfika – Monako
Tabela: Bajer Leverkuzen 6, Monako 5, Zenit 4, Benfika 1

Grupa D
Ekipa Jirgena Klopa u domaćem prvenstvu postiže potpuno različite rezultate. U 10 kola pobedila je samo dva puta i pretrpela sedam poraza, što je njen najgori start u istoriji, pošto se nalazi u zoni ispadanja, na pretposlednjem je, 17. mestu.

Borusija u utakmicu ulazi posle poraza u derbiju od Bajerna sa 1:2, a Galatasaraj pobedom protiv Kasimpase, istim rezultatom.

"Pokazali smo napredak protiv Bajerna, iako nismo imali dobar rezultat. To ćemo pokušati da ostvarimo sada. Dolazi nam jaka ekipa Galatasaraja koja želi da dramatično promeni situaciju u grupi. Sa tri poena otvorili bi borbu", rekao je Klop.

"Tobdžije" su u seriji od tri utakmice bez poraza, a u duel ulaze posle prvenstvene pobede protiv Barnlija od 3:0. U prošlom kolu u Grupi D, Arsenal je u Briselu pobedio Anderleht sa 2:1.

U timu Arsena Vengera mogao bi da bude Teo Volkot, koji se oporavio od teške povrede kolena, ali će duel propustiti Mesut Ezil, Olivije Žiru i Džek Vilšir.

"Imamo priliku da se kvalifikujemo dalje, ali to zavisi i od rezultata u drugom meču. Igraćemo na pobedu kako bi iskoristilu tu šansu. U dobroj smo seriji, želimo to da iskoristimo", rekao je Venger.

Anderleht u utakmicu ulazi posle remija sa Lokerenom 1:1, a pobedio je samo jednom u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima.

U belgijskom timu neće biti reprezentativca Stivena Defura, koji je u prvenstvenoj utakmici protiv Lokerena povredio list, a meč će propustiti i Matijas Suares zbog povrede kolena.

Anderleht nikada nije pobedio u utakmici igranoj u Engleskoj, a poslednji put pobedio je na gostujućem terenu u Ligi šampiona u decembru 2005. godine, protiv španskog Betisa (1:0).

Grupa D:
20:45 Borusija Dortmund – Galatasaraj
20:45 Arsenal – Anderleht
Tabela: Borusija Dortmund 9, Arsenal 6, Anderleht 1, Galatasaraj 1

Komentari / 0

Ostavite komentar