Радоја одушевљен побједом на Ноу Кампу!

Барикада за Месија. Мало је оних који су то били у стању да ураде. Немањи Радоји из Селте је тако нешто успело, славили су на "Камп Ноу" са 1:0.

Фудбал 04.11.2014 | 12:40
Радоја одушевљен побједом на Ноу Кампу!

Бивши фудбалер Војводине и млади репрезентативац Србије по општим оценама приказао је још једну одличну партију. У Селти је од августа, усталио се у тиму и засад све иде како само може да пожели. Дан после великог тријумфа у Барселони сабира утиске.

- Сјајно, готово да човек не поверује. Победити Барселону на њеном стадиону, мало екипа то може. Морам да признам да смо имали и доста среће, али она је у фудбалу неопходна. Чуо сам тек после да је прошло више од 70 година како Селта није славила на “Камп Ноу”. Невероватно - каже у разговору за “Блиц” Немања Радоја.

Логично, уследило је велико славље.

- Дуго смо после меча славили у свлачионици. Мало ко је очекивао да ћемо успети. Тренер нам ништа није рекао, само је честитао свима појединачно. После смо отишли до једног ресторана у Барселони и све прославили. У Вигу је била права фешта, разумљиво, заслужили су да се радују.

Игра Барселоне кроз средину није дала резултата. Радоја је добио небројене дуеле са Месијем, Бускетсом, касније и с Ћавијем. Каже да му се ноге нису одсекле када би Меси кренуо ка њему.

- Искрено, кад имају лопту, ти уопште не размишљаш ко је пред тобом, да ли Меси, Ћави, Бускетс. Заборавиш тај осећај, само понављаш, дај да узмем лопту. То није нимало једноставно, посебно код Месија. Играчи Барселоне су ниски, хитри, знају много тога с лоптом. Ти као играч све то примећујеш. А са Месијем... ту си, таман помислиш, е сад сам је узео, кад је он на неки чудесан начин склони и мораш све из почетка. Али било је добро на крају.

Клуб из Вига је тренутно шести, са 19 бодова. Ако овако настави, није искључено да заигра и у Европи.

- Кренули смо тако да узмемо што је могуће више бодова. Ако наставимо овако, све је могуће, па и да заиграмо у Европи.

У августу, када је у Селту стигао из Војводине, потписао је петогодишњи уговор. Тренер Едуардо Беризо му је указао поверење, Немања га је у потпуности оправдао.

- Мислим да сам се доста добро снашао. Помогло ми је то што су ми сви пружили подршку, тренер ми је брзо дао шансу, ја сам је искористио. Надам се да ћу наставити са добрим играма - каже млади Новосађанин.

Много му значи то што у близини има наших људи.

- Са мном је мајка, али она се враћа брзо. Много ми је помогао Владимир Гудељ, легенда Селте, један од најбољих стрелаца у историји. Затим Милорад Ратковић, Срђан Бајчетић. Често се виђамо, значи ми подршка.

Немања истиче да за његов успон много заслуга иде на рачун бившег тренера Зорана Васиљевића.

- Имали смо ту сјајну генерацију ‘93, Полетановић, Иванић, Пајовић, Настић. Сви напредујемо, а Васиљевић је најзаслужнији за тај успон. Имао је велики утицај на мене, даје ми савете чак и сада - додао Радоја.

Лична карта
Датум рођења: 06.02.1993.
Место рођења: Нови Сад
Висина/тежина: 186/77
Клубови: Војводина, ЧСК, Цемент, Селта
Број на дресу: 6
Млада репрезентација: 2/0
Селта: 10/0

Коментари / 0

Оставите коментар