Radoja oduševljen pobjedom na Nou Kampu!

Barikada za Mesija. Malo je onih koji su to bili u stanju da urade. Nemanji Radoji iz Selte je tako nešto uspelo, slavili su na "Kamp Nou" sa 1:0.

Fudbal 04.11.2014 | 12:40
Radoja oduševljen pobjedom na Nou Kampu!

Bivši fudbaler Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije po opštim ocenama prikazao je još jednu odličnu partiju. U Selti je od avgusta, ustalio se u timu i zasad sve ide kako samo može da poželi. Dan posle velikog trijumfa u Barseloni sabira utiske.

- Sjajno, gotovo da čovek ne poveruje. Pobediti Barselonu na njenom stadionu, malo ekipa to može. Moram da priznam da smo imali i dosta sreće, ali ona je u fudbalu neophodna. Čuo sam tek posle da je prošlo više od 70 godina kako Selta nije slavila na “Kamp Nou”. Neverovatno - kaže u razgovoru za “Blic” Nemanja Radoja.

Logično, usledilo je veliko slavlje.

- Dugo smo posle meča slavili u svlačionici. Malo ko je očekivao da ćemo uspeti. Trener nam ništa nije rekao, samo je čestitao svima pojedinačno. Posle smo otišli do jednog restorana u Barseloni i sve proslavili. U Vigu je bila prava fešta, razumljivo, zaslužili su da se raduju.

Igra Barselone kroz sredinu nije dala rezultata. Radoja je dobio nebrojene duele sa Mesijem, Busketsom, kasnije i s Ćavijem. Kaže da mu se noge nisu odsekle kada bi Mesi krenuo ka njemu.

- Iskreno, kad imaju loptu, ti uopšte ne razmišljaš ko je pred tobom, da li Mesi, Ćavi, Buskets. Zaboraviš taj osećaj, samo ponavljaš, daj da uzmem loptu. To nije nimalo jednostavno, posebno kod Mesija. Igrači Barselone su niski, hitri, znaju mnogo toga s loptom. Ti kao igrač sve to primećuješ. A sa Mesijem... tu si, taman pomisliš, e sad sam je uzeo, kad je on na neki čudesan način skloni i moraš sve iz početka. Ali bilo je dobro na kraju.

Klub iz Viga je trenutno šesti, sa 19 bodova. Ako ovako nastavi, nije isključeno da zaigra i u Evropi.

- Krenuli smo tako da uzmemo što je moguće više bodova. Ako nastavimo ovako, sve je moguće, pa i da zaigramo u Evropi.

U avgustu, kada je u Seltu stigao iz Vojvodine, potpisao je petogodišnji ugovor. Trener Eduardo Berizo mu je ukazao poverenje, Nemanja ga je u potpunosti opravdao.

- Mislim da sam se dosta dobro snašao. Pomoglo mi je to što su mi svi pružili podršku, trener mi je brzo dao šansu, ja sam je iskoristio. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama - kaže mladi Novosađanin.

Mnogo mu znači to što u blizini ima naših ljudi.

- Sa mnom je majka, ali ona se vraća brzo. Mnogo mi je pomogao Vladimir Gudelj, legenda Selte, jedan od najboljih strelaca u istoriji. Zatim Milorad Ratković, Srđan Bajčetić. Često se viđamo, znači mi podrška.

Nemanja ističe da za njegov uspon mnogo zasluga ide na račun bivšeg trenera Zorana Vasiljevića.

- Imali smo tu sjajnu generaciju ‘93, Poletanović, Ivanić, Pajović, Nastić. Svi napredujemo, a Vasiljević je najzaslužniji za taj uspon. Imao je veliki uticaj na mene, daje mi savete čak i sada - dodao Radoja.

Lična karta
Datum rođenja: 06.02.1993.
Mesto rođenja: Novi Sad
Visina/težina: 186/77
Klubovi: Vojvodina, ČSK, Cement, Selta
Broj na dresu: 6
Mlada reprezentacija: 2/0
Selta: 10/0

Komentari / 0

Ostavite komentar