Неизвјестан почетак суђења Милићеву

У уторак би требало да почне суђење Марку Милићеву, али није извесно да ће до тога доћи због штрајка адвоката.

Србија 03.11.2014 | 18:04
Неизвјестан почетак суђења Милићеву

Суђење Милићеву заказано је пред Трећим основним судом у Београду, због оптужби да је возећи “мини кантримен” на Бранковом мосту 25. јула ударио Луку Јовановића, који је од последица повреда преминуо дан касније.

На оптуженичкој клупи би поред Милићева требало да се нађу његов кум Братислав Весовић, који је такође у притвору и Саша Јанковић, таксиста који се брани са слободе.

Оптужним предлогом Треће основно тужилаштво у Београду предложило је суду да Милићева осуди на 10
година затвора због кривичног дела "тешко дело против безбедности јавног саобраћаја" и кривичног дела "непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи".

Тужилаштво је за његовог кума Весовића предложило казну од три године затвора за кривично дело помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела, за таксисту Јанковића девет месеци затвора због кривичног дела неотклањање опасности.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра донео пресуде којима су петоро Милићевих пријатеља који су кобне вечери били са њим у аутомобилу осуђени на казне кућног затвора од четири месеца до 10 месеци, за које су се нагодили с тужилаштвом уз признање кривице.

Коментари / 0

Оставите коментар