Neizvjestan početak suđenja Milićevu

U utorak bi trebalo da počne suđenje Marku Milićevu, ali nije izvesno da će do toga doći zbog štrajka advokata.

Srbija 03.11.2014 | 18:04
Neizvjestan početak suđenja Milićevu

Suđenje Milićevu zakazano je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, zbog optužbi da je vozeći “mini kantrimen” na Brankovom mostu 25. jula udario Luku Jovanovića, koji je od posledica povreda preminuo dan kasnije.

Na optuženičkoj klupi bi pored Milićeva trebalo da se nađu njegov kum Bratislav Vesović, koji je takođe u pritvoru i Saša Janković, taksista koji se brani sa slobode.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10
godina zatvora zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".

Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra doneo presude kojima su petoro Milićevih prijatelja koji su kobne večeri bili sa njim u automobilu osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri meseca do 10 meseci, za koje su se nagodili s tužilaštvom uz priznanje krivice.

Komentari / 0

Ostavite komentar