НАТО: Руски авиони провоцирају

Врховни командант НАТО у Европи Филип Бридлав каже да су руски борбени авиони у европском ваздушном простору летели "на провокативнијим рутама него обично".

Свијет 03.11.2014 | 17:08
НАТО: Руски авиони провоцирају

"Значајно је то што је раније већина тих улазака у ваздушни простор ЕУ обухватала веома мале групе авиона, понекад само једног или највише два авиона", рекао је амерички генерал Бридлав на конференцији за штампу у Пентагону.

"Оно што смо могли видети током протеклих недељу дана су биле веће, сложеније формације авиона, који су задирали мало дубље у ваздушни простор Европе, а рекао бих и да су летели на нешто провокативнијим рутама", рекао је он.

НАТО је ове седмице саопштио да је руско војно ваздухопловство ангажовано у обимним летачким операцијама у европском ваздушном простору и да су авиони Алијансе послати да их пресрећу и идентификују, у напетим временима у односима између Истока и Запада због кризе у Украјини.

Према подацима НАТО-а, у 2014. је било више од стотину пресретања руске авијације, што је приближно три пута више него претходне године

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

хихи

03.11.2014 17:10

Па сто неодговорно?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.11.2014 18:38

Па оборите их ако имате чиме и ако имате м..а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комуниста

04.11.2014 06:50

Руски војни буџет је десет пута мањи од америчког, да не спомињемо остатак НАТО, паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ