Алекс Марић - слободан играч!

Из Израела стижу информације да Макаби неће продужити краткорочан уговор са бившим центром Партизана.

Кошарка 03.11.2014 | 23:01
Алекс Марић - слободан играч!

За оне који су "танки" под кошем, и који имају новца, ускоро ће се појавити опција - Алекс Марић.

Из Израела стижу информације да Макаби Тел Авив неће продужити краткорочан уговор који има са бившим центром Партизана, односно да ће 30-годишњи Аустралијанац српског порекла постати слободан играч 22. децембра.

Наводно, Анадолу Ефес нашег тренера Душана Ивковића, једно је од могућих места где би 211 центиметара високи центар могао да заврши сезону, тим пре што је турски клуб на најмање два месеца остао без стартног центра Ненада Крстића.

Наш капитен доживео је прелом руке ове недеље, због чега ће морати на паузу, током које ће Ивковићев тим борити пресудне битке за пласман у Топ 16 фазу Евролиге.

Марић није лоше почео у Тел Авиву, напротив. У првој утакмици са Лиможом одиграо је 21 минут, убацио шест поена, уз шест скокова. Против ЦСКА из Москве провео је на паркету 19 минута, убацио осам поена без промашаја из игре, скупио два скока и две асистенције, међутим у трећем колу, на гостовању Алби у Берлину, провео је на терену четири минута и није покушао да шутне.

У Европи наступао је за Гранаду, у сезони 2008/09, после чега је прешао у Партизан и буквално издоминирао у сезони 2009/10, па га је Панатинаикос Жељка Обрадовића ургенто узео и користио током наредне две сезоне, али не баш пуним капацитетом. Из Атине, Марић је пре две године отишао у Кубањ, где је Локомотиву одвео у Евролигу и одиграо у најјачем такмичењу сезону 2013/14.

Почетком септембра потписао је краткорочни уговор с Макабијем и, изгледа, решио питање - краткорочно.

Он је убедљиво најбоље партије пружао у Партизану, у чијем дресу је поставио седам од девет индивидуалних рекорда у Евролиги.

Коментари / 0

Оставите коментар