Aleks Marić - slobodan igrač!

Iz Izraela stižu informacije da Makabi neće produžiti kratkoročan ugovor sa bivšim centrom Partizana.

Košarka 03.11.2014 | 23:01
Aleks Marić - slobodan igrač!

Za one koji su "tanki" pod košem, i koji imaju novca, uskoro će se pojaviti opcija - Aleks Marić.

Iz Izraela stižu informacije da Makabi Tel Aviv neće produžiti kratkoročan ugovor koji ima sa bivšim centrom Partizana, odnosno da će 30-godišnji Australijanac srpskog porekla postati slobodan igrač 22. decembra.

Navodno, Anadolu Efes našeg trenera Dušana Ivkovića, jedno je od mogućih mesta gde bi 211 centimetara visoki centar mogao da završi sezonu, tim pre što je turski klub na najmanje dva meseca ostao bez startnog centra Nenada Krstića.

Naš kapiten doživeo je prelom ruke ove nedelje, zbog čega će morati na pauzu, tokom koje će Ivkovićev tim boriti presudne bitke za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Marić nije loše počeo u Tel Avivu, naprotiv. U prvoj utakmici sa Limožom odigrao je 21 minut, ubacio šest poena, uz šest skokova. Protiv CSKA iz Moskve proveo je na parketu 19 minuta, ubacio osam poena bez promašaja iz igre, skupio dva skoka i dve asistencije, međutim u trećem kolu, na gostovanju Albi u Berlinu, proveo je na terenu četiri minuta i nije pokušao da šutne.

U Evropi nastupao je za Granadu, u sezoni 2008/09, posle čega je prešao u Partizan i bukvalno izdominirao u sezoni 2009/10, pa ga je Panatinaikos Željka Obradovića urgento uzeo i koristio tokom naredne dve sezone, ali ne baš punim kapacitetom. Iz Atine, Marić je pre dve godine otišao u Kubanj, gde je Lokomotivu odveo u Evroligu i odigrao u najjačem takmičenju sezonu 2013/14.

Početkom septembra potpisao je kratkoročni ugovor s Makabijem i, izgleda, rešio pitanje - kratkoročno.

On je ubedljivo najbolje partije pružao u Partizanu, u čijem dresu je postavio sedam od devet individualnih rekorda u Evroligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar