ЛШ: Јуве мора, Олимпијакос не да!

Овог уторка и среде нова искушења у најјачем европском такмичењу. У Торину немају избора...

Фудбал 04.11.2014 | 00:00
ЛШ: Јуве мора, Олимпијакос не да!

Фудбалери Јувентуса, троструког узастопног шампиона Италије, морају у уторак увече да победе Олимпијакос у 4. колу Лиге шампиона, уколико желе да остану у трци за пласман у осмину финала елитног европског такмичења.

Стара дама прошле сезоне није успела да прође међу 16 најбољих, па се пред изабранике тренера Масимилијана Алегрија ставља јасан циљ, јер се руководство двоструког шампиона Европе не задовољава доминацијом на Апенинима.

"Желимо да се реванширамо Олимпијакосу за пораз у Атини. Свесни смо да нам неће бити лако, али уверен сам да можемо да испунимо очекивања навијача", изјавио је Алегри за Газету дело Спорт.

Колико је дуел са Грцима важан за Јуве говори и чињеница да је Алегри минулог викенда у Серији А против Емполија одмарао двојицу стартних нападача Карлоса Тевеза и Фернанда Љорентеа.

У другом мечу А групе, актуелни вицешампион Атлетико из Мадрида гостује Малмеу. Швеђани су победом против Олимпијакоса на свом терену показали да нису само "икебана у групи", што значи да екипу Дијега Симеонеа очекује веома тежак задатак.

И док ће Јувентус и Атлетико скоро до краја групне фазе стрепети за пролаз, Реал Мадрид, Борусија Дортмунд и Арсенал могли би већ сутра увече да осигурају пролеће у елитном такмичењу.

Мадриђани, који су у невероватној су серији од 11 узастопних победа дочекују Ливерпул, највероватније са опорављеним Геретом Бејлом, док Дортмунд, који никако не може да се "састави" у Бундеслиги и тренутно је у зони испадања чека турски Галатасарај. У случају победе или ремија "милионера" пласман у елиминациону фазу могао би да овери и Арсенал, уколико пред својим навијачима не изгуби од белгијског шампиона Андерлехта.

Распоред сутрашњих мечева 4. кола Лиге шампиона.

Група А:

Јувентус - Олимпијакос
Малме - Атлетико Мадрид

Табела: Олимпијакос 6, Атлетико Мадрид 6, Јувентус 3, Малме 3.

Група Б:

Реал Мадрид - Ливерпул 

Базел - Лудогорец

Табела: Реал Мадрид 9, Лудогорец 3, Ливерпул 3, Базел 3.

Група Ц:

Зенит - Бајер Леверкузен 

Бенфика - Монако

Табела: Бајер Леверкузен 6, Монако 5, Зенит 4, Бенфика 1.

Група Д:

Борусија Дортмунд - Галатасарај 
Арсенал - Андерлехт 

Табела: Борусија Дортмунд 9, Арсенал 6, Андерлехт 1, Галатасарај 1.

Све утакмице почињу у 20.45, осим дуела у Санкт Петербургу између Зенита и Леверкузена, који је на програму од 18 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар