LŠ: Juve mora, Olimpijakos ne da!

Ovog utorka i srede nova iskušenja u najjačem evropskom takmičenju. U Torinu nemaju izbora...

Fudbal 04.11.2014 | 00:00
LŠ: Juve mora, Olimpijakos ne da!

Fudbaleri Juventusa, trostrukog uzastopnog šampiona Italije, moraju u utorak uveče da pobede Olimpijakos u 4. kolu Lige šampiona, ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

Stara dama prošle sezone nije uspela da prođe među 16 najboljih, pa se pred izabranike trenera Masimilijana Alegrija stavlja jasan cilj, jer se rukovodstvo dvostrukog šampiona Evrope ne zadovoljava dominacijom na Apeninima.

"Želimo da se revanširamo Olimpijakosu za poraz u Atini. Svesni smo da nam neće biti lako, ali uveren sam da možemo da ispunimo očekivanja navijača", izjavio je Alegri za Gazetu delo Sport.

Koliko je duel sa Grcima važan za Juve govori i činjenica da je Alegri minulog vikenda u Seriji A protiv Empolija odmarao dvojicu startnih napadača Karlosa Teveza i Fernanda Ljorentea.

U drugom meču A grupe, aktuelni vicešampion Atletiko iz Madrida gostuje Malmeu. Šveđani su pobedom protiv Olimpijakosa na svom terenu pokazali da nisu samo "ikebana u grupi", što znači da ekipu Dijega Simeonea očekuje veoma težak zadatak.

I dok će Juventus i Atletiko skoro do kraja grupne faze strepeti za prolaz, Real Madrid, Borusija Dortmund i Arsenal mogli bi već sutra uveče da osiguraju proleće u elitnom takmičenju.

Madriđani, koji su u neverovatnoj su seriji od 11 uzastopnih pobeda dočekuju Liverpul, najverovatnije sa oporavljenim Geretom Bejlom, dok Dortmund, koji nikako ne može da se "sastavi" u Bundesligi i trenutno je u zoni ispadanja čeka turski Galatasaraj. U slučaju pobede ili remija "milionera" plasman u eliminacionu fazu mogao bi da overi i Arsenal, ukoliko pred svojim navijačima ne izgubi od belgijskog šampiona Anderlehta.

Raspored sutrašnjih mečeva 4. kola Lige šampiona.

Grupa A:

Juventus - Olimpijakos
Malme - Atletiko Madrid

Tabela: Olimpijakos 6, Atletiko Madrid 6, Juventus 3, Malme 3.

Grupa B:

Real Madrid - Liverpul 

Bazel - Ludogorec

Tabela: Real Madrid 9, Ludogorec 3, Liverpul 3, Bazel 3.

Grupa C:

Zenit - Bajer Leverkuzen 

Benfika - Monako

Tabela: Bajer Leverkuzen 6, Monako 5, Zenit 4, Benfika 1.

Grupa D:

Borusija Dortmund - Galatasaraj 
Arsenal - Anderleht 

Tabela: Borusija Dortmund 9, Arsenal 6, Anderleht 1, Galatasaraj 1.

Sve utakmice počinju u 20.45, osim duela u Sankt Peterburgu između Zenita i Leverkuzena, koji je na programu od 18 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar