Шапоњић: Каква Звезда, ја волим Партизан!

Талентовани нападач Партизана који је претходних дана изазвао пажњу због медијских информација да га жели Звезда јасно поручује. "Звали су ме из Звезде, али ја волим Партизан и хоћу да дам гол Звезди!".

Фудбал 03.11.2014 | 14:30
Шапоњић: Каква Звезда, ја волим Партизан!

О талентованом нападачу Партизана, 17-годишњем Ивану Шапоњићу причало се и раније. Крајем протекле недеље, међутим, о њему се причало више него иначе, јер се појавила информација да га је позвала Црвена звезда.

Млади фудбалер, који је недавно, матестралном игром решио омладински дерби, у мају ове године потписао је професионални уговор са Партизаном (до 2017. године), а за први тим црно-белих дебитовао је новембра 2013. године. Многи су га видели као стандардног првотимца већ ове сезоне, али још чека своју шансу.

То што још није у плановима за први тим Партизана, скренуло је пажњу људима из Црвене звезде, који су хтели да упаре тандем из омладинске репрезентације - Шапоњића и Луку Јовића.

Да ли те је Звезда уопште звала?

"Све је тачно. Директор њене омладинске школе Срђан Васиљевић ме је звао пре два, три месеца, желели су на да пређем код њих... План је био да ме упаре са Луком Јовићем, па да нас двојица будемо тандем као у омладинској репрезентацији, где се стварно одлично слажемо и допуњујемо".

А твој одговор је био...

"Не! Не бих могао ја то. Знате како, па цео живот сам у Партизану! Друго, волим овај клуб и уз сво поштовање црвено-белима не би било у реду да пређем тамо. И треће: ја имам жељу да им дам гол у дербију, тако да... Све је јасно".

Да ли се приближио тај дан када ћеш бити стално у првом тиму или у комбинацијама за први тим?

"Тренирам са првим тимом и чини ми се да ми баш добро иде. Сматрам да је и тренер Марко Николић задовољан. Чекам шансу, али стрпљив сам и знам да ћу је добити. А кад је добијем... знам и да ћу је искористити".

Причало се и о томе да постоје заинтересовани клубови из иностранства који би да те доведу... Андерлехт је један од тих клубова.

"Људи из Андерлехта ме дуго прате, још од квалификација за ЕУРО за играче рођене 1997. године, кад сам код селектора Банета Николића дао три гола. У Бриселу су били задовољни, поручили посредством менаџера да су задовољни и да ће наставити да ме прате. Тако је и било, а кад је Ненад Јестровић (менаџер, прим аут.) наредни пут отишао у главни град Белгије схватио сам да су озбиљно загризли и да стварно желе да пређем код њих".
То би била слична прича као са Александром Митровићем, који је из Партизана отишао баш у Андерлехт.

"Волео бих да имам исти развојни пут. А то значи да се најпре докажем у Партизану, бар нешто да урадим, да заиграм за први тим, дам гол у дербију, прославим га пред пуним Југом...То су моје жеље. Тек после тога може Андерлехт".

Помиње се и холандски Ајакс, односно то каже управо Јестровић...

"Тако је и мени рекао. Скаути холандског клуба су ме стварно гледали, било је то против Француске, кад сам за '96. годиште дао два гола. Ваљда су задовољни".

Коментари / 0

Оставите коментар