Šaponjić: Kakva Zvezda, ja volim Partizan!

Talentovani napadač Partizana koji je prethodnih dana izazvao pažnju zbog medijskih informacija da ga želi Zvezda jasno poručuje. "Zvali su me iz Zvezde, ali ja volim Partizan i hoću da dam gol Zvezdi!".

Fudbal 03.11.2014 | 14:30
Šaponjić: Kakva Zvezda, ja volim Partizan!

O talentovanom napadaču Partizana, 17-godišnjem Ivanu Šaponjiću pričalo se i ranije. Krajem protekle nedelje, međutim, o njemu se pričalo više nego inače, jer se pojavila informacija da ga je pozvala Crvena zvezda.

Mladi fudbaler, koji je nedavno, matestralnom igrom rešio omladinski derbi, u maju ove godine potpisao je profesionalni ugovor sa Partizanom (do 2017. godine), a za prvi tim crno-belih debitovao je novembra 2013. godine. Mnogi su ga videli kao standardnog prvotimca već ove sezone, ali još čeka svoju šansu.

To što još nije u planovima za prvi tim Partizana, skrenulo je pažnju ljudima iz Crvene zvezde, koji su hteli da upare tandem iz omladinske reprezentacije - Šaponjića i Luku Jovića.

Da li te je Zvezda uopšte zvala?

"Sve je tačno. Direktor njene omladinske škole Srđan Vasiljević me je zvao pre dva, tri meseca, želeli su na da pređem kod njih... Plan je bio da me upare sa Lukom Jovićem, pa da nas dvojica budemo tandem kao u omladinskoj reprezentaciji, gde se stvarno odlično slažemo i dopunjujemo".

A tvoj odgovor je bio...

"Ne! Ne bih mogao ja to. Znate kako, pa ceo život sam u Partizanu! Drugo, volim ovaj klub i uz svo poštovanje crveno-belima ne bi bilo u redu da pređem tamo. I treće: ja imam želju da im dam gol u derbiju, tako da... Sve je jasno".

Da li se približio taj dan kada ćeš biti stalno u prvom timu ili u kombinacijama za prvi tim?

"Treniram sa prvim timom i čini mi se da mi baš dobro ide. Smatram da je i trener Marko Nikolić zadovoljan. Čekam šansu, ali strpljiv sam i znam da ću je dobiti. A kad je dobijem... znam i da ću je iskoristiti".

Pričalo se i o tome da postoje zainteresovani klubovi iz inostranstva koji bi da te dovedu... Anderleht je jedan od tih klubova.

"Ljudi iz Anderlehta me dugo prate, još od kvalifikacija za EURO za igrače rođene 1997. godine, kad sam kod selektora Baneta Nikolića dao tri gola. U Briselu su bili zadovoljni, poručili posredstvom menadžera da su zadovoljni i da će nastaviti da me prate. Tako je i bilo, a kad je Nenad Jestrović (menadžer, prim aut.) naredni put otišao u glavni grad Belgije shvatio sam da su ozbiljno zagrizli i da stvarno žele da pređem kod njih".
To bi bila slična priča kao sa Aleksandrom Mitrovićem, koji je iz Partizana otišao baš u Anderleht.

"Voleo bih da imam isti razvojni put. A to znači da se najpre dokažem u Partizanu, bar nešto da uradim, da zaigram za prvi tim, dam gol u derbiju, proslavim ga pred punim Jugom...To su moje želje. Tek posle toga može Anderleht".

Pominje se i holandski Ajaks, odnosno to kaže upravo Jestrović...

"Tako je i meni rekao. Skauti holandskog kluba su me stvarno gledali, bilo je to protiv Francuske, kad sam za '96. godište dao dva gola. Valjda su zadovoljni".

Komentari / 0

Ostavite komentar