Породица тражи лијечење Шешеља у Србији

Забринути смо. Надамо се да ће мој отац добити адекватну негу и да ће лечење наставити у Београду, каже за “Блиц” Александар Шешељ.

Србија 04.11.2014 | 07:36
Породица тражи лијечење Шешеља у Србији

Да је здравствено стање лидера радикала лоше, саопштио је јуче Шешељев четворочлани лекарски конзилијум који га је прегледао у Хагу. Лекари кажу да Шешељ има метастазе на јетри и да је животно угрожен. Њему је претходно дијагностикован и рак дебелог црева.

- Шешељ је требало да прими 12 доза хемиотерапије, а примио је само једну. Даљу терапију је одбио зато што је из болнице био пребачен у такозвани бункер, просторију без прозора. Изолован је да наводно његове излучевине због терапије не би угрозиле остале затворенике и медицинско особље - рекао је јуче проф. др Милован Бојић, једна од чланова Шешељевог медицинског тима.

Бојић каже да би једино решење било да се Шешељ лечи у Србији.

- Прошло је 12 месеци од када је указао на прве симптоме до тренутка када су обављена прва снимања дебелог црева - рекао је Бојић, истакавши да не жели да лицитира колико ће Шешељ живети, али и да “Шешељу нема живота ако се не лечи”.

Бојић је додао и да је Трибуналу пренео да би Шешељ у Србију дошао само после укинутог притвора.

Шешељев син Александар каже да се његов отац добро држи и да није клонуо духом.

- Чак ће се следеће недеље појавити у процесу који се води против Ратка Младића - каже Александар Шешељ.

Шешељев син додаје да се са оцем чује телефоном, да га је видео пре шест месеци и да ће му у посету ићи овог месеца.

- Моја породица не очекује никакву помоћ од државе, јер је та помоћ често изостајала када је у питању режим у Београду. Надамо се да ћемо успети нешто да решимо са Хашким трибуналом - каже Александар Шешељ.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић каже за “Блиц” да је држава урадила све што је могла када је у питању Војислав Шешељ.

- Србија може да пошаље лекаре о трошку државе, као и лекаре по избору оптуженог. Ту престају све наше могућности. Ако Шешељ, његова породица и адвокати затраже да буде пуштен на лечење, ми ћемо то подржати. Ипак, Трибунал има одлучујућу реч - каже Љајић.

Извор: БЛИЦ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мозак

03.11.2014 09:10

Зао ми је Сесеља. Да Бог да да се опорави и оздрави. Такву памет треба клонирати ако је могуце због болести. Велико поштовање др Воји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвико љубојевиц

03.11.2014 09:35

Прво је писано да сесељ долази у србијиу на лијецење а сад породица трази да се лијеци у србији. Па ста је тацно све од тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

03.11.2014 10:46

Заслузио је бар нормално лијецење,а његови некадасњи саборци најрадије би волели да умре у хагу. није ми сесељ омиљен, али постујем га, јер какав је био прије ,такав је и данас, свака цаст. мислим да би народ у србији требао изаци на улице и тразити сесељево изруцење(да се бар лијеци нормално у београду).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

03.11.2014 23:33

ре.Цвико ЈА САМО МОГУ РЕЦИ ДА ЦЕ ЗАВРСИТИ ИСТО КО И СЛОБОДАН МИЛОСЕВИЦ.ЈЕР МУ ЈЕ ПРОНАДЈЕНА МЕТАСТАЗА ЈЕТРЕ У СТО СУ СЕ УВЈЕРИЛИ И ИЗ ВЛАДЕ СРБИЈЕ И СРПСКИ ЉЕКАРИ.А ОН СТО ОДБИЈА ТЕРАПИЈУ ТО ЈЕ ЊЕГОВ ПРОБЛЕМ.А ЗА ОДЛАЗАК У СРБИЈУ МОЗЕ АЛ САМО КАД СЕ ДОНЕСЕ ОСЛОБАДЈАЈУЦА ПРЕСУДА. ДОТЛЕ ЦУТИ И ТРПИ.

ОДГОВОРИТЕ