Porodica traži liječenje Šešelja u Srbiji

Zabrinuti smo. Nadamo se da će moj otac dobiti adekvatnu negu i da će lečenje nastaviti u Beogradu, kaže za “Blic” Aleksandar Šešelj.

Srbija 04.11.2014 | 07:36
Porodica traži liječenje Šešelja u Srbiji

Da je zdravstveno stanje lidera radikala loše, saopštio je juče Šešeljev četvoročlani lekarski konzilijum koji ga je pregledao u Hagu. Lekari kažu da Šešelj ima metastaze na jetri i da je životno ugrožen. Njemu je prethodno dijagnostikovan i rak debelog creva.

- Šešelj je trebalo da primi 12 doza hemioterapije, a primio je samo jednu. Dalju terapiju je odbio zato što je iz bolnice bio prebačen u takozvani bunker, prostoriju bez prozora. Izolovan je da navodno njegove izlučevine zbog terapije ne bi ugrozile ostale zatvorenike i medicinsko osoblje - rekao je juče prof. dr Milovan Bojić, jedna od članova Šešeljevog medicinskog tima.

Bojić kaže da bi jedino rešenje bilo da se Šešelj leči u Srbiji.

- Prošlo je 12 meseci od kada je ukazao na prve simptome do trenutka kada su obavljena prva snimanja debelog creva - rekao je Bojić, istakavši da ne želi da licitira koliko će Šešelj živeti, ali i da “Šešelju nema života ako se ne leči”.

Bojić je dodao i da je Tribunalu preneo da bi Šešelj u Srbiju došao samo posle ukinutog pritvora.

Šešeljev sin Aleksandar kaže da se njegov otac dobro drži i da nije klonuo duhom.

- Čak će se sledeće nedelje pojaviti u procesu koji se vodi protiv Ratka Mladića - kaže Aleksandar Šešelj.

Šešeljev sin dodaje da se sa ocem čuje telefonom, da ga je video pre šest meseci i da će mu u posetu ići ovog meseca.

- Moja porodica ne očekuje nikakvu pomoć od države, jer je ta pomoć često izostajala kada je u pitanju režim u Beogradu. Nadamo se da ćemo uspeti nešto da rešimo sa Haškim tribunalom - kaže Aleksandar Šešelj.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže za “Blic” da je država uradila sve što je mogla kada je u pitanju Vojislav Šešelj.

- Srbija može da pošalje lekare o trošku države, kao i lekare po izboru optuženog. Tu prestaju sve naše mogućnosti. Ako Šešelj, njegova porodica i advokati zatraže da bude pušten na lečenje, mi ćemo to podržati. Ipak, Tribunal ima odlučujuću reč - kaže Ljajić.

Izvor: BLIC

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

mozak

03.11.2014 10:10

Zao mi je Seselja. Da Bog da da se oporavi i ozdravi. Takvu pamet treba klonirati ako je moguce zbog bolesti. Veliko poštovanje dr Voji.

ODGOVORITE
Name

Cviko ljubojevic

03.11.2014 10:35

Prvo je pisano da seselj dolazi u srbijiu na lijecenje a sad porodica trazi da se lijeci u srbiji. Pa sta je tacno sve od toga?

ODGOVORITE
Name

Julio

03.11.2014 11:46

Zasluzio je bar normalno lijecenje,a njegovi nekadasnji saborci najradije bi voleli da umre u hagu. nije mi seselj omiljen, ali postujem ga, jer kakav je bio prije ,takav je i danas, svaka cast. mislim da bi narod u srbiji trebao izaci na ulice i traziti seseljevo izrucenje(da se bar lijeci normalno u beogradu).

ODGOVORITE
Name

Pajo

04.11.2014 00:33

re.Cviko JA SAMO MOGU RECI DA CE ZAVRSITI ISTO KO I SLOBODAN MILOSEVIC.JER MU JE PRONADJENA METASTAZA JETRE U STO SU SE UVJERILI I IZ VLADE SRBIJE I SRPSKI LJEKARI.A ON STO ODBIJA TERAPIJU TO JE NJEGOV PROBLEM.A ZA ODLAZAK U SRBIJU MOZE AL SAMO KAD SE DONESE OSLOBADJAJUCA PRESUDA. DOTLE CUTI I TRPI.

ODGOVORITE