Дерби Манчестера: Шампион оборио тим без одбране!

Деструктивно понашање Смолинга и тешка повреда Роха осудили су Јунајтед на четврти узастопни пораз од Ситија, што се није догодило од 1970.

Фудбал 02.11.2014 | 16:28
Дерби Манчестера: Шампион оборио тим без одбране!

Фудбалери Манчестер јунајтеда, који су остали на терену после непрофесионалног понашања Криса Смолинга и тешке повреде Маркуса Роха, храбро су се борили до краја 168. "Дербија Манчестера", али...

Први пут од 1970. године доживели су четири узастопна пораза од градског ривала Манчестер ситија.

Шампион је на "Етихаду" успео да искористи то што је менаџер Луј ван Гал остао без оба штопера, који то заправо и нису - 1:0 (0:0).

Једанаести гол у последњих 12 мечева у Премијер лиги, а пети у мрежи Манчестер јунајтеда, постигао је Серхио Агуеро, после сјајне акције Јаје Туреа и Гаела Клишија по левој страни. Асистент Клиши заправо није ни
требало да буде на терену, али је заиграо од првог минута јер се на загревању повредио наш репрезентативац Александар Коларов.

Сити је гол постигао након што је Смолинг за две глупости добио по жути картон још у првом полувремену, односно након што је у неконтролисаном клизећем старту Рохо озбиљно повредио раме и био изнет с терена.

Ван Гал је у 42. минуту морао да пошаље Мајкла Керика на место искљученог Смолинга, а почетком другог полувремена тинејџера Патрика Мекнера уместо повређеног Роха, па је одбрана "ђавола" у финишу утакмице изгледала овако: Валенсија, Мекнер, Керик, Шо!?

Изиграна је у 63. минуту, када је Агуеро донео шампиону шесту победу у последњих седам мечева са Јунајтедом, али...

У финишу меча, упркос томе што је имао играча мање, Јунајтед је могао до изједначења, прво преко Анхела Ди Марије, којем је ударац одбранио Џо Харт, а потом и преко Маруана Фелаинија, који је с пет метара, уместо главом, шутирао раменом поред гола.

У првом полувремену, Сити је био далеко бољи ривал и могао је већ тада да води 1:0 или 2:0, али тешко да се може рећи да је надиграо бројчано инфериорног ривала у наставку.

У случају победе Јунајтеа, два ривала делио би бод, овако иза лидера Челсија (26) и другопласираног Саутемптона (22), Сити сада има 20 бодова, док је Јунајтед остао на 13.

 

Коментари / 0

Оставите коментар