Derbi Mančestera: Šampion oborio tim bez odbrane!

Destruktivno ponašanje Smolinga i teška povreda Roha osudili su Junajted na četvrti uzastopni poraz od Sitija, što se nije dogodilo od 1970.

Fudbal 02.11.2014 | 16:28
Derbi Mančestera: Šampion oborio tim bez odbrane!

Fudbaleri Mančester junajteda, koji su ostali na terenu posle neprofesionalnog ponašanja Krisa Smolinga i teške povrede Markusa Roha, hrabro su se borili do kraja 168. "Derbija Mančestera", ali...

Prvi put od 1970. godine doživeli su četiri uzastopna poraza od gradskog rivala Mančester sitija.

Šampion je na "Etihadu" uspeo da iskoristi to što je menadžer Luj van Gal ostao bez oba štopera, koji to zapravo i nisu - 1:0 (0:0).

Jedanaesti gol u poslednjih 12 mečeva u Premijer ligi, a peti u mreži Mančester junajteda, postigao je Serhio Aguero, posle sjajne akcije Jaje Turea i Gaela Klišija po levoj strani. Asistent Kliši zapravo nije ni
trebalo da bude na terenu, ali je zaigrao od prvog minuta jer se na zagrevanju povredio naš reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Siti je gol postigao nakon što je Smoling za dve gluposti dobio po žuti karton još u prvom poluvremenu, odnosno nakon što je u nekontrolisanom klizećem startu Roho ozbiljno povredio rame i bio iznet s terena.

Van Gal je u 42. minutu morao da pošalje Majkla Kerika na mesto isključenog Smolinga, a početkom drugog poluvremena tinejdžera Patrika Meknera umesto povređenog Roha, pa je odbrana "đavola" u finišu utakmice izgledala ovako: Valensija, Mekner, Kerik, Šo!?

Izigrana je u 63. minutu, kada je Aguero doneo šampionu šestu pobedu u poslednjih sedam mečeva sa Junajtedom, ali...

U finišu meča, uprkos tome što je imao igrača manje, Junajted je mogao do izjednačenja, prvo preko Anhela Di Marije, kojem je udarac odbranio Džo Hart, a potom i preko Maruana Felainija, koji je s pet metara, umesto glavom, šutirao ramenom pored gola.

U prvom poluvremenu, Siti je bio daleko bolji rival i mogao je već tada da vodi 1:0 ili 2:0, ali teško da se može reći da je nadigrao brojčano inferiornog rivala u nastavku.

U slučaju pobede Junajtea, dva rivala delio bi bod, ovako iza lidera Čelsija (26) i drugoplasiranog Sautemptona (22), Siti sada ima 20 bodova, dok je Junajted ostao na 13.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar