Прајд у Подгорици без инцидената

Око стотину људи - представника ЛГБТ особа, Европске уније, Владе Црне Горе, парламента, невладиних организација и медија прошетало је главним подгоричким булеваром у знак подршке ЛГБТ популацији.

Регион 02.11.2014 | 19:23
Прајд у Подгорици без инцидената

Поворку су пратиле изузетно велике мере обезбеђења, а шетња је завршена мирно и без инцидената.

Међу учесницима су амбасадор ЕУ у Црној Гори Митја Дробнич, министар за људска права Суад Нумановић, градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић, посланици власти и опозиције у срногорском парламенту, ректорка Универзитета Радмила Војводић, директор Црногорског народног позоришта Јанко Љумовић и представници цивилног сектора и медија.

Према незваничним информацијама агенције Бета, уочи поворке било је привођења група млађих људи поворку обезбеђује 1.800 припадника полиције.

Поворка поноса кренула је уз транспаренте на којима је писало “Све би секе љубиле морнарке”, “Тишина=Смрт”, “Поносна мајка”, “Само њу не куни мајко”, “Тек смо почели”, “Само свој посла”, пишу Вијести.

За разлику од прошле године, када је у време почетка одржавања Параде почео хаос на улицама Подгорице, ове године потпуно је другачија слика – сабласно је у ужем центру Подгорице, око ограда које је поставила полиција нема групација које би нарушавале јавни ред и мир, а на тротоарима се могу видети само шетачи пролазници, јавља подгорички лист.

Према оперативном плану, полиција опремљена за разбијање демонстрација  распоређ‘ена је у пет безбедносних прстенова у строгом центру Подгорице, али и делу града преко Мораче.

Због високоризићног скупа, полиција ћ‡е у недељу држати и својеврсни “полицијски час”, па ћ‡е, како је планирано, сатима пре одржавања шетње за саобраћ‡ај бити затворене све улице у центру града.

У врху Управе полиције је, како су пренели подгорички медији, речено да су у протеклих неколико дана добили и податке да се одређ‘ене групације и ове године спремају да насиљем испоље хомофобију.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

нормалан,..

02.11.2014 12:04

Само игнорисати, па ни коментар,...то је најбоља борба против тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АААААААА

02.11.2014 12:06

ЈУНАЧИНЕ , ВИЂИ ВИЂИ ИМ НЕКЕ НОВЕ САМОСТАЛНЕ ЗАСТАВЕ ,АААААА ЧОЧЕ ШТО СУ СРЕТНИ И ЗАДОВОЉНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

02.11.2014 20:17

Циме се поносе? Цега се паметан стиди, будала се дици!

ОДГОВОРИТЕ