БиХ сигурна за пословне људе

Француски предсједник Франсоа Оланд оцијенио је је током пријема за новог амбасадора БиХ у Француској Ивана Орлића да је БиХ сигурна земља, не само у физичком смислу, већ и правно за ангажман француских пословних људи, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Босна и Херцеговина 01.11.2014 | 15:25
БиХ сигурна за пословне људе

Оланд је изразио пуну спремност Француске, али и личну, да пружи подршку ланству БиХ у евроатлантским интеграцијама, независно од изазова које БиХ на том путу очекују, те истакао да зна како институције БиХ раде тежак и одговоран посао у том смислу, наводи се у саопштењу.

Орлић је током предаје акредитивних писама Оланду захвалио за подршку коју Француска пружа БиХ на путу приближавања евроатлантским интеграцијама. Он је истакао да БиХ евроатлантске интеграције сматра својим спољнополитичким приоритетом.

Орлић је изразио захвалност Влади и народу Француске за помоћ и лидерство у организовању међународне донаторске конференције за БиХ и Србију, чији је циљ био прикупљање средстава за отклањање посљедица катастрофалних поплава.

Он је са жаљењем истакао да је економска сарадња БиХ и Француске изразито недовољна, те, између осталог, предложио отварање авионске линије Сарајево - Париз, као и учествовање неке од француских комерцијалних банака у реструктурисању банкарског тржишта у БиХ.

У саопштењу се наводи да се Оланд у цијелости сагласио са Орлићевим мишљењем када је ријеч о економској сарадњи, те оцијенио да је БиХ сигурна земља, не само у физичком смислу, већ и правно за ангажман француских пословних људи.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хомо сапиенс

01.11.2014 15:06

Супља прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

01.11.2014 16:10

Наравно да је сигурна за странце,само није за домаце становниство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.11.2014 16:14

БиХ је сигурна једино за терористе и криминалце.

ОДГОВОРИТЕ