Лакташи: Упао у Суд и напао судију

Гојко Бабић (61) из Лакташта ухапшен је након што је насилно ушао у канцеларију Одјељења Основног суда Бањалука у Лакташима и физички насрнуо на судију Драгана Калабу

Република Српска 31.10.2014 | 20:41
Лакташи: Упао у Суд и напао судију

Из бањалучке полиције су, наводећи њихове инцијале, казали да је судија у четвртак пријавио да је Бабић ометао рад Суда, одбио да напусти просторије, одгурнуо њега и насилно ушао у Суд.

"Лице Г.Б. је ухапшено, а о овом је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука. У току је рад на документовању кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности", казали су из бањалучке полиције.

Како незванично сазнајемо, Бабић је требало да дође на рочиште у канцеларије Суда у Лакташима због почињеног прекршаја.

"Каснио је неко вријеме и онда је упао у просторије. С обзиром на то да није дозвољено кашњење, судија Калаба му је рекао да напусти просторије, али је Бабић у том тренутку пришао судији и гурнуо га", казао је наш извор.

Тражили смо и коментар Основног суда Бањалука на овај напад, али су нам они казали да  још немају потпуне информације о наведеном инциденту.

"Сачињен је записник Полицијске станице Лакташи и биће упућен на даље поступање и утврђивање одговорности лица које је изазвало инцидент", казали су из Суда.


Извор: Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xмен

31.10.2014 20:37

Не казем да тај цовјек није погријешио, и да не треба одговарати, али тај судија је ноторни пијанац и бахата незналица и зна о праву колико дијете у предшколској. Постављен у лактасима вјероватно да се мозе манипулирати прекршајним процесом и казнама.

ОДГОВОРИТЕ