Laktaši: Upao u Sud i napao sudiju

Gojko Babić (61) iz Laktašta uhapšen je nakon što je nasilno ušao u kancelariju Odjeljenja Osnovnog suda Banjaluka u Laktašima i fizički nasrnuo na sudiju Dragana Kalabu

Republika Srpska 31.10.2014 | 20:41
Laktaši: Upao u Sud i napao sudiju

Iz banjalučke policije su, navodeći njihove incijale, kazali da je sudija u četvrtak prijavio da je Babić ometao rad Suda, odbio da napusti prostorije, odgurnuo njega i nasilno ušao u Sud.

"Lice G.B. je uhapšeno, a o ovom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", kazali su iz banjalučke policije.

Kako nezvanično saznajemo, Babić je trebalo da dođe na ročište u kancelarije Suda u Laktašima zbog počinjenog prekršaja.

"Kasnio je neko vrijeme i onda je upao u prostorije. S obzirom na to da nije dozvoljeno kašnjenje, sudija Kalaba mu je rekao da napusti prostorije, ali je Babić u tom trenutku prišao sudiji i gurnuo ga", kazao je naš izvor.

Tražili smo i komentar Osnovnog suda Banjaluka na ovaj napad, ali su nam oni kazali da  još nemaju potpune informacije o navedenom incidentu.

"Sačinjen je zapisnik Policijske stanice Laktaši i biće upućen na dalje postupanje i utvrđivanje odgovornosti lica koje je izazvalo incident", kazali su iz Suda.


Izvor: Nezavisne

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Xmen

31.10.2014 20:37

Ne kazem da taj covjek nije pogriješio, i da ne treba odgovarati, ali taj sudija je notorni pijanac i bahata neznalica i zna o pravu koliko dijete u predškolskoj. Postavljen u laktasima vjerovatno da se moze manipulirati prekršajnim procesom i kaznama.

ODGOVORITE